Перейти до основного вмісту

Чому Стів Джобс завжди одягається однаково?

Якби вас попросили описати одяг Джобса, більшість безпомилково відповіли – чорна водолазка, блакитні джинси та білі кросівки. Майже на всіх своїх презентаціях той самий стиль. Чому ж спитаєте Ви? І в цій статті ми спробуємо відкрити завісу таємниці над цим феноменом.

Чому Стів Джобс завжди виглядає однаково?

Ще на початку 1980 року, коли Джобс їздив на зустріч до Японії з комерційним візитом до Акіо Моріто, творця фірми Sony, яка подарувала нам телевізори, фотоапарати, відеокамери, відеоплеєри, аудіоплеєри та ще багато різної техніки, яка була популярна у 1980 у нашій країні. І навіть зараз фотоапарати Sony вважаються одними з недорогих, якісних та компактних фотоапаратів.

Як фірма Sony вплинула на Стів Джобса

На екскурсії фабрикою, Джобс відразу помітив, що всі працівники одягнені в одяг одного стилю та кольору. На питання чому Джобса про одяг, засновник Sony розповів, що після другої світової, Японія переживала дуже важкий час, у народу не було грошей на житло, їжу та одяг. Саме в той скрутний час була заснована компанія Соні, і працівники були дуже вдячні, коли рада директорів затвердила введення уніформи, яка видавалася безкоштовно кожному робітнику.

Традиція корпоративного одягу

З того часу пішла ця традиція – корпоративний одяг. Джобс дуже сподобався сам задум і він під час тієї ж поїздки зустрівся з дизайнером Ісеєм Міяке, який робив одяг для Соні. Стів розповів свій задум, і японський дизайнер зробив варіант уніформи для компанії Apple.

Це була куртка з рукавами, які можна було відстебнути і перетворити її на жилетку. По приїзді до США він представив вироби в офісі Епл. Але ніхто не підтримав Джобса, всі чинили опір уніформі і нововведення довелося скасувати. Але потоваришувавши з Ісеєм Міяке, Стів не раз відвідував його, і він попросив пошити одяг для Джобса, який був простий, зручний, не помітний, але в той же час бунтарський і сучасний.

Водолазка, джинси та кросівки полюбив увесь світ

Водолазки дуже подобалися Джобсу, і вони швидко знайшли вирішення проблеми. Міяке пошив близько 100 штук водолазок, коли колеги побачили їх у шафі у Джобса, Стів пожартував, що йому їх вистачить до кінця життя. Після смерті Джобса водолазки стали дуже популярними у всіх країнах, їх прямо розгрібали з прилавків магазинів. Життя Джобса залишили тут великий відбиток.

Наступна наша історія буде про компанію Pixar, друге дітище Джобса, яка змінила кіноіндустрію анімаційних фільмів. Підписуйтесь на наші новини.