Перейти до основного вмісту

Готується сенсорна версія ультрабуку Lenovo ThinkPad X1 Carbon

У грудні 2012 року очікується оновлена версія ультрабуку ThinkPad X1 Carbon Touch від компанії Lenovo, який отримає мультитач дисплей і нову встановлену операційну систему Windows 8.

Головні "залізні" особливості

ThinkPad X1 Carbon Touch отримає той же корпус із вуглецевого волокна, а розмір дисплея прирівнюється до 14 дюймів. Товщина пристрою не перевищить 18 мм, в той же час важитиме в районі 1,36 кг. Серцем ультрабуку виступить мікропроцесор серії Intel Core, виконаний із застосуванням 22-нанометрового технічного процесу. Як постійна пам'ять буде швидкий SSD на 256 Гб, а оперативна пам'ять у розмірі 8 Гб.

Серед бездротових адаптерів – Bluetooth та Wi-Fi, які стали стандартом протягом уже кількох поколінь. Характерною бізнес-орієнтованою особливістю стане сканер відбитків пальців, а веб-камера та стереодинаміки на пару з мікрофоном забезпечать доступ до відеотелефонії за допомогою Skype. Також відзначається технологія покращення звуку Dolby Home Theater.

Чутки про ціни

Точні ціни на Lenovo ThinkPad X1 Carbon Touch поки не відомі, але за словами аналітиків, вони будуть на рівні $1100. Попередній продаж самого бізнес-орієнтованого ультрабуку на ринку Lenovo ThinkPad X1 Carbon був успішно зустрінутий критиками. Є припущення, що сенсорна версія ультрабука буде не менш успішною за невисокої різниці в ціні з попередньою моделлю.