Перейти до основного вмісту

Порівняння швидкості завантаження iPad та Surface

Нам представилася можливість бачити порівняння швидкості завантаження планшета iPad 3 і, за словами компанії Apple, незрозумілого та заплутаючого продукту компанії Microsoft - Surface. На появу цієї новинки на прилавках магазинів чекали багато, починаючи від шанувальників компанії, закінчуючи простими експериментаторами бажаючими побачити щось нове. Також є можливість оцінити технічні характеристики планшета Surface.

Технічні характеристики новинки

Компанія Microsoft, на відміну від свого головного конкурента Apple, випускає планшет у двох варіантах. Дорожче, Surface Pro, це практично заміна ПК. Він має процесор і на ньому встановлено новітню операційну систему Windows 8. Другий варіант Surface RT, прямий конкурент iPad. оснащений процесором NVIDIA Tegra 3, та урізану платформу від Windows 8 це Windows RT. Пристрої йдуть у комплекті з вбудованою підставкою, а за окрему платню можна купити повноцінну QWERTY чохол-клавіатуру, сенсорну чи фізичну.

Оскільки iPad i Surface це два безпосередні конкуренти, співробітники блогу iDB вирішили порівняти швидкість їхнього завантаження при включенні. У цей час відбувається тестування та ініціалізація всіх компонентів системи.

Як показали тести, новинка від Microsoft обійшла яблучний iPad на 15 секунд, показавши час завантаження 25 с. проти 40. Швидкість вимкнення у планшетів виявилася однаково.