Перейти до основного вмісту

Анонсовано Thunderbolt 2

Не встиг надшвидкий інтерфейс передачі даних Thunderbolt масово захопити комп'ютери, як Intel вже презентувала другу його версію. Мудрити під назвою інтерфейсу не стали і просто додали циферку "2" - все просто і зрозуміло.

Технічні особливості

Дата-кабелі з цим роз'ємом передачі даних отримали приріст у два більший у порівнянні з попередньою версією Thunderbolt. Тепер буде можливість передавати інформацію з мідного дроту зі швидкістю до 20 Гбіт/с! Раніше такого показника можна було досягти завдяки застосуванню оптичного кабелю. За словами виробника, ця швидкість ідеально підходить для передачі відео відмінної якості у форматі 4K "Ultra HD".

Такого результату вдалося досягти за допомогою нового контролера, який дозволяє об'єднати два однонаправлені канали в один двонаправлений. Також збережена повна сумісність між Thunderbolt першого та другого покоління. Для цього навіть не потрібні жодні перехідники чи нові дата-кабелі. До речі, Thunderbolt 2 підтримує DisplayPort 1.2, що важливо.

Початок продажів

Компанія Intel змінила політику впровадження нового високошвидкісного інтерфейсу передачі даних, яка раніше була спрямована лише на комп'ютери Mac . Тепер же ця технологія буде запроваджено, як мінімум, і в сучасні ультрабуки. Старт продажів намічено на кінець 2013 року або початок 2014 року.