Перейти до основного вмісту

Навіщо потрібен домашній 3D-принтер і що можна надрукувати на 3D принтері прямо вдома

Ось і настав час домашніх 3d-принтерів. З кожним днем збільшується кількість нових, компактних та простих у використанні моделей. Пропонуємо вам подивитися як застосовувати технології 3d-друку у повсякденному житті, у себе вдома. Можливо Ви, все-таки, зрозумієте використання 3D-принтер будинку і почерпнете для себе що можна надрукувати прямо зараз. Один пункт Вам вже точно відомий, це друк 3d-чохлів на замовлення . Правда ж? :)

1. Сувеніри, дрібнички та приколи

На 3d принтері ви зможете роздрукувати багато цікавих речей. Наприклад, такий шолом для Бетмена на костюмовану вечірку або Новий рік. Оригінальні сувеніри та модні кулони, створені за допомогою високотехнологічного принтера радуватимуть вас та ваших друзів.

2. Корисне побутове приладдя, деталі

Часто, коли щось ламається в будинку, складно знайти необхідну деталь для заміни. На допомогу прийде 3d-принтер у парі із 3d-сканером. Ви можете відсканувати специфічну деталь, виправити поломку на комп'ютері та роздрукувати пластикову запчастину. Головне, щоб матеріал витримав навантаження.

3. Створення прототипів, 3D-моделей

Для любителів збирати конструктори, цікаві споруди, 3d-принтер принесе користь. Ви можете не витрачати час на вибір потрібних деталей, а роздрукувати з домашнього принтера.

4. Друк справжньої їжі

На допомогу господаркам вже створено 3d-принтери, здатні створювати солодощі із цукру, сиропу, води та барвників. Хто знає, може скоро 3d-принтер займе місце на кухні поруч із мікрохвильовою піччю і холодильником.

5. Одяг

Для любителів оригінального вбрання 3d-принтер роздрукує ось такий купальник, як на фото. Для створення одягу вам потрібно лише скачати об'єкт на комп'ютері і відправити його на друк.

6. Зброя

Звичайно, друк зброї будинку на 3d-принтер знаходиться під забороною. Однак, у промислових масштабах такий вид виробництва набагато дешевший за традиційний. На фото представлений перший робочий пістолет Liberator надрукований на 3d-принтері. Наведені варіанти використання 3d-принтера не вичерпують його безмежних можливостей.