Перейти до основного вмісту

Нові Apple iPad обзаведуться широкоформатним екраном

Порушувати традиції – кредо компанії Apple, завдяки якому її продукція така популярна у всьому світі. Розробники нового iPhone 5 змінили пропорції екрану та запропонували широкий формат із співвідношенням сторін 16:9. Аналітик Пол Мюллер припустив, що зміною смартфона компанія не обмежиться і нові проекти iPad також плануються з широкоформатним екраном.

Таким чином можна припустити, що купертинівська компанія зробить революцію в конструкції своїх гаджетів і перейде до екранів з пропорціями 16:9 у всіх портативних пристроях. Але чи це вірно? Можливо, необхідність збільшення екрану виникла у зв'язку з технічними складностями установки антени LTE.

Причина в тому, що застосування чіпа LTE з 4-дюймовим екраном не забезпечить сигнал хорошої якості. Оскільки розмір нового смартфона залишився незмінним, компанії Apple довелося збільшити екран у висоту.

Чи вірний такий крок з боку Apple?

Розглядаючи технічні характеристики iPad, бачимо, що чіп LTE успішно працює в електронному пристрої третього покоління з екраном формату 3:4. Крім того, такий розмір екрана дуже схожий на аркуш паперу, з ним комфортно працювати, писати тексти і читати. Перевагою широкоформатного екрану є зручніший перегляд відео, але призначення планшета цим не обмежується.

Інженери Apple постійно працюють над покращенням ергономічних якостей своїх продуктів, а нові пропорції екрану 16:9 зроблять читання книг та написання текстів менш зручними. При цьому значно зміниться зовнішній вигляд самого планшета, можливо і не на краще.

Можливість зміни розмірів екрану iPad існує, але поява наступної моделі планшетника з новими пропорціями є малоймовірною.