Перейти до основного вмісту

Огляд iOS-ігри Labyrinth 2 Lite

Друге полегшене покоління легендарної гри Labyrinth, яка стала стандартом свого жанру. Скільки вже було випущено різних аналогів, які не завжди дотягують до рівня оригінальної гри. Усі подробиці "Labyrinth 2 Lite" зможете дізнатися ознайомившись із цією статтею.

Інформація iTunes

Назва: Labyrinth 2 Lite
Видавець: Focused Apps LLC
Підтримка: iPhone , iPad, iPod Touch
Сумісність: iOS 3.1.3 або вище
Вартість: безкоштовно
Варіації: Labyrinth 2, Labyrinth 2 HD, Labyrinth 2 HD Lite

Управління

Основним елементом цієї гри є кулька, якою необхідно керувати за допомогою датчика положення у просторі. Тут зовсім немає нічого складного, головне не схибити і з точністю досягти мети :)

Графічне виконання

Досить цікаво виконане графічне оформлення. 3D-ефект досягається за рахунок фізичних розрахунків і виглядає досить правдоподібним. Графіку бракує згладженості, бо якщо придивитися, видно пікселі по краях об'єктів. Супровідні графічні ефекти виконані якісно.

Фізика ігрового процесу

Тут все реалізовано чудово і максимально правдоподібно. Хоча присутня практично непомітна вада, про яку можна було не згадувати: у деяких вигинах лабіринту кулька може постійно рухатися, замість того, щоб спокійно стояти і чекати, поки їм займеться гравець. Такий собі "вічний двигун" виходить:)

Звуковий супровід

У цьому ігровому додатку фонова музика визначається окремо користувачем в налаштуваннях. Звукові ефекти виконані дуже якісно, завдяки яким гра вийшла загалом чудовою, цікавою.

Ігровий процес

Тут все просто і зрозуміло: необхідно закотити кульку в лунку крізь лабіринт із перешкодами. Кожен рівень індивідуально продуманий, кожна перешкода має свою неповторну рису.

Розроблено наочний механізм покращення своїх досягнень у грі: кулька поточного рівня вступає у змагання із примарною кулькою, минулого кращого проходження.

Меню та налаштування

Головне меню iOS-ігри "Labyrinth 2 Lite" не виділяється чимось особливим, але має свій неповторний стиль, який простежується у всіх додаткових меню. Можна вибрати одиночну гру, а можна позмагатися з другом через протоколи бездротового зв'язку Wi-Fi або BlueTooth.

Меню установок виконано у вигляді вертикального списку, в якому можна налаштувати звуковий супровід, відкалібрувати датчик положення в просторі, увімкнути або вимкнути 3D-режим, поекспериментувати з вібрацією та соціальними можливостями.

Платні версії та вбудовані покупки

Існує платна версія цієї гри з максимальними можливостями - "Labyrinth 2". Також існує аналог цієї гри, як платної, так і безкоштовної, для iPad - "Labyrinth 2 HD" та "Labyrinth 2 HD Lite".

Висновки

Необхідно подякувати розробникам за такий чудовий ігровий продукт для яблучної мобільної операційної системи! Гра Labyrinth 2 стала стандартом подібних ігор, від якої слід відштовхуватися при розробці майбутніх аналогів.