Перейти до основного вмісту

Огляд навушників Parrot Zik: інноваційний стрибок. Частина 2

Це продовження огляду дивовижних навушників Parrot Zik, які змусили заговорити весь світ високих технологій! Якщо Ви не читали ще першу частину , тоді рекомендується спочатку прочитати її. У ній йшлося про комплектацію, дизайн, ергономіку та управління Parrot Zik.

Система шумоподавлення

За словами розробників, у Parrot Zik присутні цілих 5 мікрофонів, більшість з яких задіяні в реалізації активної системи шумоподавлення. Завдяки цій дуже корисній функціональності зовнішні звуки вловлюються спеціальними мікрофонами і віднімаються в реальному часі, залишаючи корисний сигнал чистим. Найкраще усувається тихий монотонний шум. За словами виробника, дана система ANC (зниження шуму до 25 дБ) здатна відрізати сторонніх шумів до 98%.

До речі, крім самої системи активного шумозаглушення, ефект шумозаглушення мають досить приємні на дотик амбушюри, що ще само по собі позбавляє чималої кількості сторонніх шумів або приглушує їх.

Не рекомендується зловживати даним режимом, бо сприйняття людини не звикло до повної тиші, тому кілька людей переносять повну тишу з певним дискомфортом. Крім того, Ви не зможете почути на вулиці різного роду сигнальним звуком, що в свою чергу знижує рівень пильності і може призвести до плачевних наслідків.

Програмне забезпечення

Розроблене спеціальне програмне забезпечення під iOS та Android дає можливість активувати систему активного шумоподавлення, бо в інший спосіб цього зробити не вдасться.

Завдяки функції Concert Hall можна налаштувати параметри реверберації, змоделювавши таким чином ефект звучання у великому концертному залі або в глухому приміщенні. Також можна відстежувати заряд акумулятора, мабуть одна з корисних функцій, бо завжди доречно знати цю інформацію, щоб успішно розпланувати використання навушників у бездротовому режимі. Програма дозволяє перевірити актуальність прошивки.

Сам принцип оновлення програмного забезпечення навушників (не варто плутати з програмою для iOS/Android) досить простий. Щоб оновити програмне забезпечення Parrot Zik, слід відвідати розділ підтримки сайту виробника та завантажити актуальну версію прошивки. Самі навушники визначаються як зовнішній знімний диск, тому для оновлення варто лише скопіювати завантажений файл з прошивкою і все :)

Якість звуку

Якість звучання в залежності від способу підключення практично непомітна. Стверджувати у тому, чи стає звук якісніше використовуючи систему активного шумоподавлення досить складно, бо швидше за все він стає інакше. Хоча, якщо Ви не морочитиметеся відстеженням цього в звучанні тієї чи іншої композиції, тоді, в принципі, великої різниці Ви просто не помітите.

Під час розмови голос фіксується двома мікрофонами. Перший є зовнішнім, а другий розташований у районі щелепної кістки, завдяки чому досягається найменший рівень спотворення.

У програмному забезпеченні є функція налаштування еквалайзера, що може бути багатьом, оскільки завдяки їй можна дуже тонко налаштувати відтворення. Адже хтось любить, щоб скрізь були баси по максимуму, а хтось – навпаки. Є люди, яким не подобаються цифрові покращувачі звуку, їм подобається більш природний звук. Також звуку можна надати об'ємності завдяки потужним DSP-алгоритмам.

Parrot Zik не тільки навушники, а й гарнітура, якість передачі промови якої на висоті! Співрозмовнику не буде чути жодних звукових артефактів під виглядом луни або завищеного рівня гучності.

Акумулятор та час роботи

Ліва панель позбавлена сенсора, тому що призначена для заміни акумулятора ємністю 800 мАг. Додатковий акумулятор можна придбати за $30, а час повної зарядки його становить близько 2,5 години.

Особливу увагу привернула невелика деталь, яка відноситься до зняття кришки акумулятора, тобто панелі лівого навушника. Система зняття цієї панелі придумана дуже оригінально - кріпиться у вигляді вбудованих магнітів.

При активованій функції активного шумоподавлення та підключенні навушників за допомогою BlueTooth, пристрій може протягнути максимум до 6 годин безперервної роботи. Якщо ж навушники підключити за допомогою аудіокабелю та активувати функцію активного шумоподавлення, тоді Parrot Zik пропрацюють цілу добу. При невикористаному режимі активного шумоподавлення навушники пропрацюють близько 18 годин з бездротового зв'язку.

Позбавляти можливості роботи навушників без заряду акумулятора було б нерозумно. Тому, якщо заряд акумулятора вичерпається, навушники зможуть продовжувати функціонувати за допомогою аудіокабелю. Але в такому випадку система активного шумоподавлення буде недоступна для роботи.

Технічні можливості динаміків

Динаміки Parrot Zik неодимові і мають розмір 40 мм. Діапазон частот становить від 10 Гц до 20 кГц, а опір - 32 Ом. Чутливість навушників на рівні 110 дБ.

Вартість та конкуренти

В Україні середня ціна на Parrot Zik встановлена на рівні 3800 грн. Найближчих конкурентів даним навушникам складно знайти, бо найімовірніше не існують ще одні навушники з подібною функціональністю. Але так як не всім може сподобається дизайн чашок навушників (плата за функціональність та універсальність), то у конкурентів шанси вижити є :)