Перейти до основного вмісту

Огляд OS X 10.9 Mavericks Beta 1: iBooks, Карти, Календар

Якщо ви бачили останню презентацію компанії Apple, тоді повинні знати про її дивацтва та нововведення, які раніше просто були відсутні. До речі, з погляду юзабіліті серйозних змін зазнав стандартний календар новітньої OS X.

iBooks

У OS X 10.9 Mavericks програми iBooks зовсім ніде немає. Можливо, це нові зміни в даному сервісі або позначається статус бета-версії. Не знаємо, поживемо побачимо. І навіть завантажити з Mac App Store його неможливо, його просто немає.

Карти

Тепер декстопна операційна система від Apple стає по-справжньому мобільною з приходом навіть тих самих карт. Програма під Mac не має істотних відмінностей від такої під iOS 6/7. Доступно чотири режими відображення: супутник, схема, гібридний, flyover. Карти для розвинених держав відмінні, а ось для України/Росії все плачевно, бо немає номерів будівель, як мінімум.

Варто торкнутися підтримки режиму flyover ще раз, бо він просто чудовий! А ось функція експорту маршрутів, на жаль, у даній збірці системи не працює.

Календар

Календар отримав зміну і з функціональної частини, і з дизайнерської. Тепер він виглядом став більш схожим на той, що раніше ми могли бачити в OS X Snow Leopard. Але крім нового дизайну, календар отримав такі нові функції: вільний скролінг (наприклад, тепер можна розмістити два тижні з різних місяців); тісна інтеграція з картами та з погодою; події з Facebook тепер будуть утримуватися в календарі на рівні зі звичайними.