Перейти до основного вмісту

Приховані можливості iPhone. Частина 1

Це перша стаття присвячена прихованим можливостям iPhonе , завдяки яким Ви зможете вразити своїх друзів та знайомих у айфонопізнанні. Всі скритні можливості перевірені на iOS 6.1, тому, якщо Ви не можете реалізувати на практиці будь-який секрет, перевірте версію ОС на своєму яблучному смартфоні.

Секрет №1. Фотографуємо зручніше

Тепер не лише одна сенсорна кнопка служить для отримання знімків у стандартній програмі "Камера". Механічні кнопки регулювання рівня гучності мають той же функціонал і немає різниці, або це кнопка "+", або "-". Аналогічно працюють і кнопки пульта управління оригінальної гарнітури .

Секрет №2. Швидкий перегляд останніх фотографій

Відкрийте стандартну програму "Камера". Щоб швидко переглянути останні зроблені фото, необхідно провести пальцем ліворуч, зверху вниз і знизу вгору. Дія справа ліворуч перегортає фотографії у зворотному порядку до вікна стандартної програми "Камера".

Секрет №3. Швидке керування аудіоплеєром

Якщо у Вас з'явилося бажання швидко керувати аудіоплеєром, не розблокуючи при цьому екран, тоді Ви справжній щасливчик і цей секрет спеціально для Вас. При увімкненому екрані блокування клацніть двічі на кнопку "Додому", після чого зверху з'явиться панель керування аудіоплеєром.

Подібний функціонал є і на робочому столі. Для цього необхідно зайти в менеджер останніх запущених програм і провести зліва направо. При першому переході відкриються кнопки керування композиціями, а при другому переході з'явиться смуга гучності.

Секрет №4. Використання скорочень

Швидше за все у кожного, хто часто набирає текст на своєму яблучному смартфоні, промайнула думка про те, як добре було б швидко набирати часто вживані слова. У iOS є механізм реалізації подібної ідеї, для цього Вам необхідно зробити наступні дії: "Налаштування -> Основні -> Клавіатура". У самому низу вікна загальних налаштувань "Клавіатура" знаходиться розділ "Скорочення", завдяки якому можна індивідуально налаштувати цю чудову функціональність.

Секрет №5. Смайликова клавіатура

Якщо Ви часто користуєтеся смайликами, тоді Вам слід звернути увагу на досить цікаву приховану можливість. Вона полягає в тому, щоб активувати додаткову клавіатуру під назвою "Emoji" (emoji). Для цього необхідно виконати такі нехитрі дії: "Налаштування -> Основні -> Клавіатура -> Клавіатури -> Нові клавіатури...". У списку виберіть відповідну клавіатуру.

Дорогі читачі, якщо у Вас є знання у цій темі і Ви знаєте нові цікаві секрети, просимо Вас поділитися з нами та оточуючими ;)