Перейти до основного вмісту

Розбір навушників EarPods від Apple iPhone 5

Після презентації нового iPhone фахівці з сайту iFixit, чекаючи нових девайсів від компанії Apple, вирішили розім'ятися на навушниках EarPods. Новинка була розібрана на дрібні деталі, і ретельно обстежена на предмет функціоналу та конструктивних особливостей.

Виявляється інженерам Apple довелося витратити 3 роки на створення цього дива. Першочерговим завданням було зробити навушники міцнішими і надійнішими порівняно з попередньою моделлю, а потім уже зайнялися якістю звуку. Їм це вдалося. Нова модель стала більш стійкою до вологи та механічних пошкоджень.

Кабель, який з двох сторін входить у пульт, отримав захист від перегинів. Схема самого пульта стала складнішою, а також краще захищена від попадання вологи.

Усередині розібраного навушника ви не побачите нічого примітного - постійний магніт, мембрана та звукова котушка. Якщо не звертати уваги на нову нестандартну форму EarPods, то перед нами абсолютно звичайні навушники, без жодних технологічних та інноваційних вишукувань.

Помітною зміною стала відмова від пластикової мембрани на користь паперової. Можливо саме через це в навушниках середні та високі частоти краще звучать. Крім цього, як показує практика, паперова мембрана більш стійка до розривів, ніж пластикова.

Насамкінець можна сказати, що нові EarPods будуть служити вам довше ніж старі навушники, а щодо якості музики, то справжніх меломанів воно зовсім не порадує.