Перейти до основного вмісту

Що робити, якщо iPad завис?

Бувають ситуації, як з яблучним планшетом, так і з іншими високотехнологічними пристроями, що вони зависають і перестають реагувати на дії свого керівника. Як же бути в такій ситуації? У статті розглянемо кілька варіантів вирішення подібних моментів.

Варіант 1. Криві програми

Буває так, що iPad "впадає в медитацію" через неякісно написаний код у певному додатку. Такий додаток складно підчепити через офіційний iTunes/Apple Store, але ще існує Cydia зі своїм внутрішнім світом :) Для вирішення подібної ситуації слід затиснути та утримувати кнопку "Увімкнення/Вимкнення" планшета до появи на дисплеї кнопок "Вимкніть"/"Скасуйте", а потім відпустити кнопку "Увімкнення/Вимкнення", після чого затиснути кнопку "Додому" на 5 секунд. В результаті таких дій, неякісне програмне забезпечення має завершити свою роботу, а потім з'явиться довгоочікуваний робочий стіл iOS. Якщо цього не сталося, слід перезавантажити планшет.

Варіант 2. Примусове перезавантаження

Якщо ваш iPad не реагує на кнопки "Увімкнення/Вимикання" та "Додому", і на дотик до сенсорного дисплея, у такому разі Ви повинні виконати процес примусового перезавантаження планшета. Для цього необхідно затиснути одночасно кнопки "Увімкнення/Вимикання" та "Додому" на 10 секунд, після чого пристрій повинен перезавантажитися.

Варіант 3. Вічне яблуко

Трапляється так, коли iPad зависає після появи зображення яблука на дисплеї. У такій ситуації слід підключити пристрій до персонального комп'ютера та відновити його через iTunes.

Варіант 4. Міцний сон

Якщо Ви виявили вранці, що пристрій не вмикається після того, як його залишили на ніч, тоді слід затиснути кнопки "Вмикання/Вимикання" і "Додому", доки не з'явиться логотип Apple. Якщо ж з'явилося зображення кабелю під час завантаження, тоді планшет необхідно підключити до PC/Mac і відновити через відомий вже iTunes.