Перейти до основного вмісту

Скільки буде коштувати iPhone 6?

З часу виходу iPhone 2G компанія Apple не змінювала ціни на свої пристрої. Проте, як повідомляє Investor's Business Daily, виробник планує змінити цінову політику із початком продажів iPhone 6.

Чому пішли такі чутки?

На думку фінансового аналітика Susquehanna Кріс Касо (Chris Caso), ціна на смартфон на iPhone 6, швидше за все, збільшиться. Це рішення продиктоване прагненням Apple утримати коефіцієнт прибутковості, оскільки збільшується собівартість виробництва нових пристроїв. Наприклад, при випуску iPhone 5, при незмінній роздрібній ціні значно зросли витрати на виробництво, в результаті спостерігалося зниження маржі (коефіцієнта прибутковості).

Тепер цифри та доводи

Випуск нової моделі, природно, буде пов'язаний із низкою нововведень, що спричинить збільшення ціни смартфона.

Ціна першого iPhone (2007 р.) становила $499 (з 4 Гб пам'яті) та $599 (з 8 Гб). 16-гігабайтний iPhone 3G (2008 р.) Apple запропонувала за $499.

Інформація про збільшення ціни iPhone має характер чуток, але логічно припустити, що такий варіант розвитку подій не виключений. Залишайтеся з нами і читайте про цікаві новини. І не забувайте, що ми можемо зробити класний чохол із власним дизайном .