Перейти до основного вмісту

Як заряджати смартфон правильно та безпечно?

На жаль, виробники смартфонів зовсім забули про тривалість роботи своїх дітищ. Збільшуючи роздільну здатність дисплея, продуктивність, смартфони вже котрий рік живуть день-два. Якщо вдома цей мінус не такий помітний, тоді в поїздках доводиться кожен стикається з проблемою підзарядки свого улюбленця. Тому необхідно ще раз згадати про правила правильної та безпечної зарядки смартфона.

Правило перше. Збереження даних

Передаючи комусь зарядити свій смартфон від чужого комп'ютера, необхідно пам'ятати, що в такому випадку може статися витік цінної інформації. Якщо ж мобільний пристрій дозволяє автоматично підключатися в режимі носія, тоді вважайте, що ваші дані вже безпосередньо доступні. А якщо згадати про різного роду програмне забезпечення, яке здатне виконувати всю "чорну" роботу за користувача, тоді вже зовсім не радиться підживлювати свій смартфон за допомогою чужого комп'ютера.

Але тут є один нюанс, який може вам знадобитися. Справа в тому, що якщо смартфон заряджати у вимкненому стані, тоді доступ до ваших даних буде перекритий. У такому разі чужий комп'ютер не зможе витягти потрібні дані і залишиться лише стежити за тим, щоб ніхто не включав пристрій під час зарядки.

До речі, деякі пристрої дозволяють встановити захисний код на доступ до даних. У такому разі навіть якщо ваш смартфон заряджається при увімкненому стані, без коду доступу дані буде дуже складно викрасти.

Правило друге. Шкідливе ПЗ

Якщо пристрій здатний підключатися до комп'ютера як зовнішній носій даних, тоді він може служити переносником шкідливого ПЗ між комп'ютерами і нажити навіть власних "програмних лиходіїв" :) Тому, необхідно стежити, щоб на вашому смартфоні не була запущена функціональність налагодження під час зарядки або передачі за допомогою комп'ютера.

Правило третє. Вихід пристрою з ладу

Якщо ви не хочете мати проблем фізично зі своїм смартфоном під час зарядки, тоді слід користуватися лише фірмовими або сертифікованими ЗУ . Якщо не буде дотримано повної сумісності пристрою та ЗУ, тоді може статися перегрів акумулятора і навіть вихід смартфона з ладу.

Якщо немає можливості зарядити смартфон фірмовим чи сертифікованим ЗУ, тоді слід вимкнути смартфон на весь час зарядки та періодично перевіряти чи пристрій не нагрівся до незвичного рівня. Якщо досить відчутний нагрівання пристрою, тоді негайно відключайте його зарядку.

Правило четверте. Крадіжка

Незважаючи на появу популярних сервісів для відстеження місцезнаходження мобільної техніки, таких як Find My iPhone і Cerberus, все ж таки потрібно бути більш уважним. Адже краще не "бігати" за зниклим смартфоном, а зберегти його, навіть якщо потрібно для цього більше уваги. Не слід залишати пристрій без нагляду, особливо відлучатися від місця його зарядки.

Рекомендації

При можливості придбайте портативний зовнішній акумулятор, який здатний кілька разів повністю зарядити ваш смартфон. Це досить зручно, тільки варто уявити собі подібну ситуацію. І звичайно ж, перевіряйте перед покупкою сумісність, щоб потім не було ніяких зайвих проблем.