Перейти до основного вмісту

iPhone 7 проти Galaxy S7 у тесті на водонепроникність - занурення на глибину

Одним з важливих переваг iPhone 7 і iPhone 7 Plus є його вологозахищений корпус. Нагадаємо, та ж, що апарати стали лідерами за продуктивністю, вдвічі перевищивши можливості Galaxy S7 і Galaxy S7 edge . Випробування водостійкості iPhone 7 вирішили провести автори каналу YouTube-каналу EverythingApplePro. В офіційних документах Apple, позначений вологозахист пристрою стандарту IPX7, який означає, що iPhone 7, протягом 30 хвилин, витримає занурення на метрову глибину. Іншими словами, брати в душ смартфон можна, а плавати з ним у басейні не можна.

І так, приступимо до тесту

Поряд з iPhone 7, у тестуванні взяв участь смартфон Samsung Galaxy S7, забезпечений вищим рівнем вологозахисту (стандарт IPX8). Корейський флагман може довгий час перебувати на метровій глибині.

Експериментатор помістив смартфони в металеву ємність з дірками для надходження води і опустив під воду.

Тест проходив у кілька етапів. Спочатку, смартфони занурили на глибину 1,5 м, яка ніяк не позначилася на роботі девайсів. Потім апарати опускали все нижче, утримуючи у воді по 5 хвилин.

Глибина 9 метрів стала міткою відліку перших ушкоджень. Вже на суші Galaxy S7 сам перезавантажився, а iPhone 7 продовжив працювати.

Потім девайси опустили ще нижче. Глибина 10, 20 метрів виявилася трагічною для Galaxy S7. Смартфон вийшов з ладу і не вмикався. А iPhone 7 як і раніше працював! З пошкоджень було помічено лише маленький засвіт унизу дисплея.

Ймовірно, стандарт захисту iPhone 7, зазначений у специфікації Apple, виявився нижчим від реального. Такий висновок зробили автори експерименту.

Ось власне і відео: