Перейти до основного вмісту

Porsche боїться самоврядних автомобілів Apple

Багато технологічні компанії та дослідницькі інститути займаються розробкою самоврядних автомобілів та пристроїв, здатних керувати машиною замість людини. Проте, виробники автомобілів не бачать штучного інтелекту як водія на дорозі, вважаючи, що водіння - це осмислений процес, який складно запрограмувати.

Нехай роблять телефони, а не машини

На цю тему висловилася компанія Porsche, в особі керівника Олівер Блюм. "Наші покупці бажають самостійно водити Porsche, iPhone потрібен у кишені, а не на дорозі", - заявив топ-менеджер журналу Westfalen-Blatt.

Тим не менш, Apple працює над створенням електромобіля Apple iCar, а Porsche готує до випуску електромобіль Mission E, який виступив як концепт на франкфуртській виставці.

І Porsche працює

Електромобіль Porsche буде мати потужність 600 кінських сил, зможе за 3,5 секунди розігнатися 100 км/год. Протягом 15 хвилин можна зарядити на 80% акумулятор, повного заряду якого вистачить на 500 км. Електромобіль Porsche дозволить компанії утримати звання лідера на автомобільному ринку, що постійно розвивається.

На думку аналітиків, Apple iCar перевершить популярність електромобілів Porsche та Tesla. Apple планує вивести свої авто на ринок через 3 роки та реалізувати 200 000 авто.