Перейти до основного вмісту

Яка версія iPhone тримає батарею найдовше?

Незважаючи на величезну популярність iPhone, користувачі одностайно відзначають його головний недолік - мінімальну ємність батареї. Проте, із виходом iPhone SE ситуація дещо змінилася.

Є порівняння, за якими можна зробити висновки

Апарат оснащений практично таким же акумулятором як у iPhone 6s . Ємність батарейки iPhone SE – 1 614 мАг, а у iPhone 6s – 1 715 мАг. Тим не менш, енергоефективний 64-розрядний чіпсет третього покоління та зменшений дисплей iPhone SE (4 дюйми проти 4,7) сприяють продовженню активності пристрою.

Загалом, продуктивність акумулятора компактного смартфона зросла на 25-30%, у порівнянні з його старшим "братом" iPhone 5s .

Популярний сайт AnandTech вирішив з'ясувати на практиці, скільки здатний працювати iPhone SE без підзарядки. Для порівняння фахівці протестували кілька iOS- та Android-пристроїв. iPhone SE показав вражаючі результати. Новачок випередив на 2 години модель iPhone 6s, а iPhone 5s – на 4 години. пропрацювавши в режимі веб-серфінгу через Wi-Fi - 9 год і 27 хв.

Більш тривалий час – 10 год та 20 хв продемонстрував лише фаблет Huawei Mate 8 з потужною батареєю на 4 000 мАг.

Сервіс AnandTech раніше протестував iPhone 6s Plus , результат якого склав - 9,05 години, а у Samsung Galaxy S7 - 8,04 години.

Повністю зарядити батарею SE можна протягом 1,6 години.