Перейти до основного вмісту

Apple iPhone 5 - новий флагман у світі мобільних телефонів

Презентація довгоочікуваного телефону року відбулася в штаті Каліфорнія 12 вересня. Вже 5 років поспіль компанія Apple змушує весь світ гадати про те, що ж вийшов у новій моделі, і чим знову вона знову підкорить стать світу. При чому, з року в рік, шуму навколо нової моделі iPhone стає все більше.

У такій шаленій популярності немає нічого дивного, винуватцем такого успіху став пристрій - айфон першого покоління, саме він змінив звичний для нас вигляд світу мобільних пристроїв. З виходом кожного наступного покоління технічні дані та характеристики постійно піднімали планку для конкурентів більш високий рівень. Незважаючи на те, що конкурентність на ринку мобільних телефонів зараз дуже велика та жорстока, факт залишається фактом – iPhone так і залишаються законодавцями трендів.

Ще у вересні 2011 року після виходу iPhone 4S на численних блогах почалося обговорення, яким буде новий iPhone 5. Різними були припущення і здогади: починаючи новим роз'ємом, закінчуючи відсутністю механічних кнопок на корпусі.

З виходом iPhone 5 ми побачили, що кардинальних рішення в дизайні новий смартфон не переніс. Тільки можна помітити, що він став трохи елегантнішим. За словами самих творців, цей пристрій став потужнішим і практичнішим за свої попередні покоління. Новий раз дійсно порадував, тепер він підключається до телефону будь-якою стороною. Також понесли зміни і навушники, що поставляються в комплекті з iPhone. У них змінилася форма, і тепер вони мають краще сидіти у вушних раковинах будь-яких форм.

Продукція компанії Apple має не тільки безліч шанувальників, але й орда супротивників, які говорять, що продукція Епл – ні що інше як маркетинговий хід, і всі його технологічні досягнення – це роздуті чутки. Але справа не зовсім так. Придивіться, як айфони змінили наше життя. Про тільки популярним додаткам від сторонніх розробників можна судити наскільки Apple намагається догодити максимальному числу споживачів.

Ще до виходу нового iPhone 5 стало відомо, що Apple вирішила відмовитися від Google Maps і YouTube. Можливо це пов'язано з тим, що компанія хотіла стати ще більш незалежною. Як і старіші моделі iPhone 5 буде випускатися трьох варіантів комплектації пам'яті: 16, 32, 64 Gb. Багато користувачів турбує проблема невідповідності місткості файлів, так як п'ятий айфон став більшим, з'явилося місце для збільшеної батареї, чим скористалися інженери компанії Епл.

Не змінюючи своїм традиціям, компанія представила телефон у чорному та білому варіантах. Практика показує що таке рішення є безпрограшним, тому що iPhone це не просто звичайний телефон але ще й аксесуар. А такі колірні рішення завжди у тренді. В офіційних App Store iPhone 5 з'явиться на прилавках 21 вересня.