Перейти до основного вмісту

Чи впливають смартфони на потенцію чоловіків?

Серйозне питання. Як правило, чоловіки звертаються до лікаря, тільки в крайньому випадку, коли хвороба або її симптоми заважають нормальному життю. Інша справа - проблеми "нижче пояса", до них чоловіки ставляться уважніше. Існує припущення сексологів про шкоду спілкування зі смартфоном для чоловічого здоров'я.

Чи впливає чи ні?

Давайте розберемося, чи впливає мобільний телефон на потенцію чи активність тестостерону перебуває у безпеці.

Сексологи лякають користувачів еректильною дисфункцією, яка може виникнути за впливу електромагнітного випромінювання і радять, хоч іноді випускати телефон з рук.

За словами виробників, при розробці смартфонів дотримуються норми випромінювання надчастотних електромагнітних хвиль. Наприклад, норма показника SAR (або Specific Absorbtion Rate) дорівнює 2 Вт/кг, а більшість смартфонів демонструють SAR - 0,5-1,0.

На третьому місці в Топ-3 безпечних пристроїв знаходиться iPhone 5s з SAR - 0,979 Вт/кг. Другу позицію займає HTC One Mini 2 із SAR - 1,46 Вт/кг. Перше місце у Nokia Asha 503 з SAR – 1,43 Вт/кг.

Які думки вчених?

Проте думка вчених відрізняється від запевнень виробників смартфонів.

  1. В результаті дослідження 300 чоловіків, які тримають смартфон у кишені штанів, з'ясувалося, що за рік у піддослідних у 3 рази зменшилася кількість насіннєвої рідини та знизилася її якість.
  2. Канадські вчені випробовували польових мишей, опромінюючи електромагнітними хвилями, з такою самою частотою, як і у смартфонів. В результаті, у мишок знизився рівень тестостерону в крові та зник інтерес один до одного.
  3. На думку російських учених, більша шкода потенції завдає вживання спиртного, стрес та малорухливий спосіб життя.

Краще уникати контакту.

Точної відповіді на це питання так і не знайдено. Тому радимо вам носити мобільні гаджети подалі від важливих місць і частіше відволікатися від смартфона і проводити час з коханою дівчиною. У будь-якому випадку, чохол або бампер для смартфона , трохи відбиватиме або поглащатиме шкідливі випромінювання. Це так, на замітку. :)