Перейти до основного вмісту

Екскурсія по заводу Pegatron, де збирають iPhone у Китаї

Виробництво Apple-пристроїв здійснюється під знаком особливої таємності до самої презентації. Навіть співробітники заводів та фабрик, де створюються iPhone та iPad , не знають над яким девайсом працюють. У таких же умовах працюють і партнери Apple, тому проникнути на їхню територію практично неможливо. Проте, представники порталу Bloomberg, все ж таки побували на фабриці Pegatron, що займається збиранням апаратів Apple і простежили за процесом та умовами роботи.

Останнім часом багато говориться про порушення прав працівників фабрик Pegatron і Foxconn, позбавлення компенсацій за роботу в понаднормовий час. Для того, щоб виправити становище, керівники Apple, розробили правила для своїх партнерів. Усі працівники підприємств повинні мати особисту ID-карту, на якій фіксується початок та кінець зміни. Apple обмежила робочий час працівників Pegatron, 60 годин на тиждень. Кожен працівник має обов'язковий вихідний день.

Рівень середньої заробітної плати працівників знаходиться в інтервалі 4200 - 5500 юанів або 650 - 850 доларів. На фото ви можете розглянути в якій уніформі працюють робітники Pegatron.

Для виключення витоку інформації співробітникам заборонено брати на виробництво пристрою з камерою. Обов'язкова перевірка металодетектором допомагає контролювати крадіжки пристроїв та комплектуючих.