Перейти до основного вмісту

iOS 7: Чорний список, багатозадачність, пошук Spotlight

У iOS 7 з'явилося кілька нових та оновилося кілька старих функцій. У цій статті ви докладніше зможете дізнатися про абсолютно нову функціональність "Чорний список", а також про переосмислену багатозадачність та пошук Spotlight.

Докладніше про чорний список, багатозадачність та пошук Spotlight в iOS 7

"Краще пізно, ніж ніколи!", подумала компанія Apple, і в iOS 7 з'явився чорний список на рівні системи. Скільки ж програмістів тепер не дорахуються коштів від виторгу своїх альтернативних додатків. Зате звичайним користувачам вже не потрібно вдаватися до джейлбрейку, щоб заблокувати небажані номери. До речі, заблокувати, наприклад, можна окремо, як голосові виклики, так і СМС-повідомлення, що дуже зручно.

Крім фахівців, які раніше заробляли на додатках на кшталт "Чорних списків", вже сьогодні без хліба може залишитися ще чимало твікерів, які пропонують свої варіанти багатозадачності iOS. Компанія Apple при презентації iOS 7 представила більш інформативну багатозадачність, живу багатозадачність. Хоча все ж таки додатків на екрані трохи менше стало виводиться. Якщо раніше програми закривалися за допомогою хрестика, який з'являвся у верхньому правому кутку при утримуванні на іконці, то тепер все простіше - простим жестом, свайпом вгору, виштовхуючи програму, вона закриватиметься.

Одним із найнезручніших моментів яблучної мобільної операційної системи була функція системного пошуку, вірніше лише її виклик. Раніше, щоб дістатися пошуку Spotlight необхідно було перегорнути всі робочі столи. Тепер вікно пошуку можна викликати з будь-якого робочого столу, в якому ви знаходитесь.

Опробувати всі ці функції ви можете на нових iPhone 5S і iPhone 5C , які вже надійшли в продаж.