Перейти до основного вмісту

iPhone 7 легко ремонтувати, він знаходиться в п'ятірці найремонтопридатніших смартфонів

При виборі нового смартфона велику увагу слід звертати на рівень його ремонтопридатності (серед інших важливих характеристик). Даний аспект спливає, коли виникає необхідність відремонтувати дорогий девайс

Ресурс Greenpeace представив список смартфонів з високим рівнем ремонтопридатності (найпростіші в ремонті), серед яких виявилися моделі iPhone 7 та 7 Plus.

Рейтинг складено на основі досліджень інженерів iFixit, що займаються визначенням ремонтопридатності нових девайсів. Головними в системі оцінки є показники простоти розбирання апарату, можливості заміни деталей і складових, а також варіант кріплення елементів до каркаса апарату, що надає прямий вплив на складність вилучення батарейки або зняття екрана.

iPhone 7 і 7 Plus, разом, потрапили на п'яту сходинку рейтингу п'яте. Ідеальна конструкція девайсу та раціональне розміщення внутрішніх елементів пристроїв забезпечують легкий доступ до них і, досить, просте усунення пошкоджень. Однак наявність ізоляційної прокладки, що ускладнює процес (при розбиранні доводиться застосовувати чотири види інструментів) зіграло проти ремонтопридатності флагманів.