Перейти до основного вмісту

Моделі iPhone, які зможуть оновитися до iOS 13, та які не отримають оновлення

Залишилося всього кілька тижнів до конференції розробників WWDC2019, на якій Apple представить нову версію ОС - iOS 13.

Конференція почнеться 3 червня, але з компанії просочилися чутки про те, що на користувачів деяких моделей iPhone чекає розчарування, оскільки їхні гаджети залишаться без оновлення до нової версії операційної системи. Так, до списку відкинутих смартфонів увійшли всі пристрої, що працюють на чіпі A9. А саме:

У компанії поки офіційно не коментують цю тему, але експерти висунули кілька припущень, які могли змусити працівників Apple піти цим шляхом.

  1. По-перше, справа може бути в технічних причинах, пов'язаних із складністю адаптації старих моделей під нову операційну систему.
  2. По-друге, за таким рішенням може стояти банальний меркантильний інтерес – користувачі старих смартфонів можуть піти купувати більш сучасні версії iPhone.

Наприклад, ситуація з iPhone 6, який є бестселером. По всьому світу було продано понад 240 млн. одиниць цього девайсу. І зараз багато людей їм користуються. Всі вони стануть потенційними покупцями нових iPhone, після релізу iOS 13, що принесе Apple чималий прибуток.