Перейти до основного вмісту

Новий Sony Xperia XZ2 змінив дизайн - анонс

На берлінську виставку MWC 2018 компанія Sony привезла відразу два флагманські смартфони, старший з яких - Xperia XZ2. Цього разу розробники докорінно змінили звичний дизайн, запропонувавши абсолютно нову концепцію. Закругливши задню панель, інженерам, за заявою Sony, вдалося досягти вражаючого візуального та тактильного ефекту. Крім того, скляну задню панель (як у Xperia Z-лінійки) впроваджено дактилоскопічний датчик, розміщений посередині.

Смартфон оснащений одинарною камерою з технологією Motion Eye з можливістю 4К HDR зйомки. Нові девайси Sony є першими у світі апаратами з такою функцією. Серед звичних можливостей звуку варто виділити технологію Dynamic Vibration System, що підлаштовує вібрацію під відеоряд екрану (наприклад, екшн-сцени в кінофільмі або грі). Ще однією перевагою апарату став 5,7" дисплей, формату 18:9 (роздільна здатність 2160x1080 р) з покращеним SDR до HDR.

Sony забезпечила флагман передніми, не симетричними стереодинаміками. Також, для виведення звуку можна використовувати роз'єм USB Type-C, а ось 3,5 мм аудіопорт скасований. Крім того, девайс забезпечений чіпсетом Qualcomm Snapdragon 845, ОЗУ – 4 ГБ та ПЗУ – 64 ГБ, плюс карта microSD до 400 ГБ, батареєю на 3180 мАч з можливістю бездротової зарядки.

Колірна палітра включає "чорний обсидіан", "біле срібло", "темний смарагд" (синій), порожньо-рожевий варіанти. Реліз гаджета заплановано на березень. А наша команда вже приготувала чохли для Xperia XZ2 та XZ2 Compact в Україні.