Перейти до основного вмісту

Огляд OS X 10.9 Mavericks Beta 1: Нові системи

У зв'язку зі змінами, наведеними в цій статті та іншими іншими, що стосуються OS X 10.9 Mavericks Beta 1, компанія Apple наводить цифру в 40%, з приводу підвищення чуйності системи під навантаженням.

Timer Coalescing

З'явився механізм Timer Coalescing, який дозволяє об'єднувати низькорівневі команди в блоки, дозволяючи виконувати їх підряд, у результаті оптимізується навантаження на центральний процесор і знижується енергоефективність на 72%.

Офлайнова надиктовка та режим "Не турбувати"

Не варто дуже засмучуватися від того, що Siri так і не з'явилася в новій OS X. Зате з'явилася підтримка офлайнової надиктовки, яка вимагає близько гігабайта даних на системному диску. А режим "Не турбувати" тепер можна виставити за довільним розкладом, досить зручно, чи не так? :)

Ресурсозатратні програми

До речі, досить непомітна зміна присутня в системі, що стосується енергоспоживання. Якщо клацнути на значок батареї, у вікні, що випадає, ви зможете помітити найбільш ресурсозатратні програми.

Mac App Store та LinkedIn

про аналогію з iOS 7, маківський App Store навчився оновлювати встановлені програми у фоновому режимі. Це досить зручно для користувачів, які постійно працюють при підключеному інтернеті. І нарешті OS X отримала інтеграцію на рівні системи з діловою соціальною мережею LinkedIn, що не мало важливо для залучення нової аудиторії.

App Nap

Механізм App Nap дозволяє блокувати активність окремих програм, вікна яких візуально не доступні користувачеві. Серед інших покращень варто відзначити підтримку OpenGL 4.1, підвищення енергоефективності при відтворенні мультимедійного контенту в iTunes та покращений механізм керування пам'яттю, який прискорює звільнення для потрібної пам'яті при появі ресурсомістких завдань.

Налаштування системи

Зміни торкнулися дизайну налаштувань операційної системи. Значки та написи стали більшими, але зменшилися тіні. Змінилося оформлення діалогових вікон для налаштувань мови та регіону, вбудованої утиліти з моніторинки системних процесів, управління Bluetooth-пристроями та у діалоговому вікні управління iCloud, де з'явився пункт, що відповідає за збереження та синхронізацію паролів. Тепер необхідно буде створити і для себе запам'ятати 4-значний "Пароль безпеки iCloud"

Висновок

Нова операційна система для комп'ютерів компанії Apple покращала в плані функціональності, що тягне за собою зручнішу роботу та високий рівень енергоефективності. У плані дизайну не так все однозначно, тому що висновки подібні за аналогією з iOS 7 Beta 1. Але якщо врахувати, що це лише перша публічна збірка і далеко ще не фінальний реаліз, то все ще може бути ;)