Перейти до основного вмісту

Огляд OS X 10.9 Mavericks Beta 1: Стартовий екран, Центр повідомлень, Launchpad, Dashboard

У цьому огляді ви зможете швидко ознайомитись з деякими ключовими частинами OS X 10.9 Mavericks Beta 1, краще дізнатися про зміни в даній операційній системі. Ще одна яблучна система була представлена одночасно з мобільною ОС iOS 7 Beta 1.

Стартовий екран, Launchpad та Dashboard

Якщо подивитися на стартовий екран, або на Launchpad стає зрозуміло, що деяка подібність у дизайні з iOS 7 є. Наприклад, тло папок стало напівпрозорим, коли раніше це була непрозора текстура. До речі, Dashboard зберіг непрозорість:)

Центр повідомлень

У центрі сповіщення з'явився новий віджет iMessage. Віджети Facebook та Twitter з'являються одразу після входу до відповідних облікових записів. З'явилися три нові функції у сповіщеннях даної системи.

Перша стосується швидкої відповіді на повідомлення: тепер не потрібно відкривати повноцінний віджет iMessage, Mail і Facetime, а достатньо лише клікнути на банер, після чого він перетвориться на маленьке вікно написання повідомлення. Це досить зручно, заощаджує час.

Втричі нововведення стосується персоналізованих повідомлень від веб-сайтів, які відображатимуться з їхньою власною іконкою. Третє нововведення говорить нам про те, що тепер всі повідомлення будуть показуватися навіть на стартовому екрані операційної системи.