Перейти до основного вмісту

Samsung планшети лідирують у Росії, перегнали навіть Apple iPad

Аналітична компанія GfK підбила підсумки у серпні 2012 року, за якими компанія Samsung стала першою з продажу планшетних комп'ютерів у Росії, що становило 28% ринку. На другому місці Apple – 26,8%, решта 45,2% розподілилися між іншими дрібними виробниками.

На думку одного з рітейлерів, Samsung мала всі передумови щоб вийти на перше місце, обігнавши Apple в грошовому і натуральному вираженні. Три великі російські мережі, що торгують портативною електронікою «Связном», «Евросети», та МТС випередили Apple із продажу планшетних комп'ютерів у липні. А в серпні 2012 року корейська компанія випустила Galaxy Note 10.1.

У Samsung ширший і різноманітніший модельний ряд, продукція дешевша майже на 30%, ніж аналогічні за характеристиками iPad. За рахунок цього продаж корейських планшетів у Росії збільшився за рік більш ніж у два рази. За підрахунками GfK з продажу з січня до липня рівень Samsung виріс з 16,8 до 27,3%, у той час як Apple не вийшла за межі 36,1-31,1%.

Samsung продовжує утримувати лідерство у Росії, а випуск Galaxy Note 10.1 ще більше його зміцнить. Крім того, корейський планшет, єдиний в Росії, підтримує мережі 4G стандарту LTE.

Я ж як автор блогу не поміняю Apple iPad ні на який інший планшет. В даний час. :)