Перейти до основного вмісту

Заряджати смартфони скоро буде можливо за допомогою енергії з повітря

У Лондоні, у стінах Королівського інституту був представлений інноваційний пристрій, здатний збирати енергію з повітря та акумулювати її в електричний струм для заряду електронних гаджетів. Про технологію з назвою Freevolt розповів керівник компанії Drayson Technologies, Лорд Пол Дрейсон.

Як працює технологія

У комплект пристрою входять антена для декількох радіочастот і випрямляч електроструму для перетворення змінного струму в постійний. Технологія Freevolt дозволяє пристрою вловлювати радіохвилі, що випромінюються сучасними гаджетами, у тому числі смартфонами, телевізорами та заряджати перетвореною енергією не великі електронні пристрої. Для наочності Дрейсон зарядив за допомогою свого пристрою мікрофон.

Технологія Freevolt має великі перспективи. Компактні пристрої можна закріплювати на одязі або носити в сумці та використовувати для живлення пристроїв, які стежать за станом здоров'я користувачів (фітнес-трекерів, моніторів).

Недоліком прогресивних пристроїв є нестійкий потік електрохвиль та можливість підживлюватися від джерела струму стороннім гаджетам.