Перейти до основного вмісту

Анонс Xiaomi Mi A2 та Mi A2 Lite на чистому Android Oreo - ціни та характеристики

Xiaomi презентувала нові смартфони Mi A2 та Mi A2 Lite . Прем'єра відбулася в Мадриді (Іспанія), вперше для китайського виробника. Основною перевагою девайсів і гордістю Xiaomi є оболонка за програмою Android One (чиста Android Oreo, без власної прошивки MIUI).

Характеристики Xiaomi Mi A2 та Mi A2 Lite

Тісна співпраця з Google дозволяє їй випускати такі прогресивні апарати. Старша версія Mi A2 відрізняється симетричним дизайном з використанням металу (доступні чорний, золотий та синій варіанти) та закругленого скла Gorilla Glass 5, подвійним модулем – 20 Мп +12 Мп з 1,25-мкм р (для 12-Мп камери) та AI -фішками, фронталкою Sony IMX376 - 20 Мп з функцією Super Pixel та AI-режимом селфі, що якісно покращує зйомку в умовах недостатнього освітлення.

Молодший варіант Mi A2 Lite отримав ті ж кольори, трендовий дизайн з "бровою" для селфі-камери та датчиків, подвійний модуль з AI-фішками. Як апаратна основа, в обох девайсах використана "гола" Android 8.1 Oreo з перспективою оновлення до Android P. Обидві моделі мають нескінченний простір в Google Фото.

Платформою Mi A2 став 8-ми ядерний процесор Snapdragon 660 (частота 2,2 ГГц). За заявою виробника, він на 79% продуктивніший за Snapdragon 625, на базі якого працює Mi A1. За результатами AnTuTu апарат набрав близько 139 тис. очок, чому сприяє Android Oreo, Full HD+ роздільна здатність дисплея та ОЗУ LPDDR4X.

У країнах Європи Mi A2 пропонується у варіантах: 4/32 ГБ, вартістю €249, 4/64 ГБ – за €279, 6/128 – за €349.