Перейти до основного вмісту

Бережіть iPhone 5 про води та вологи

Експерти центру Tech-Town, який спеціалізується на ремонті та обслуговуванні мобільних телефонів висловили свої міркування про рівень специфіки ремонту нового девайсу iPhone 5. Як не дивно, але на їхню думку, новий айфон покращився порівняно зі своїм "старшим братом", але багато в чому став схожим на iPhone 3G/3GS. Камера смартфона, екран, порт акумулятора додатково укріплені, а кнопки користування виконані ще якісніше.

Чотирьохдюймовий екран iPhone 5 укріплений захисною рамкою із пластику та гуми, які пом'якшать та убезпечать удар чи падіння. Чого не можна сказати про передню камеру, динаміку і датчики. Чотири гвинти закріплюють Міні-роз'єм Lightning – проти старого, 30-контактного роз'єму, на двох гвинтах.

Apple iPhone 5 боїться води

Експерти зробили висновок, що iPhone 5 дуже боїться води. Їм не варто користуватися навіть у ванній кімнаті. Корпус нового смартфона складається зі скла та металу, які у поєднанні утворюють конденсат. Гаджет сконструйований настільки компактно, що потрапляння навіть крапельки води всередину може призвести до замикання.

Новий яблучний телефон має стільки можливостей і функцій і має безліч мініатюрних деталей. З-за цього його розбирання здійснюється тільки за допомогою мікроскопа, що значно збільшує час і складність ремонту. Працівникам ремонтних сервісів доведеться буквально стати ювелірами. Багато зусиль потребуватиме ремонт материнської плати, а екран, у порівнянні з моделями 4 та 4S, знімається в першу чергу.

На думку фахівців, основною причиною поломки та звернення до ремонтних центрів стане вихід з ладу материнської плати, внаслідок попадання води та пошкодження екрану iPhone 5 через падіння чи удар. Складність робіт з ремонту девайсів збільшить його вартість.