Перейти до основного вмісту

Бездротові навушники для iPhone Nokia BH-503, огляд гарнітури

Дизайн та конструкція:

Дизайн пристрою можна назвати спортивно-агресивним, зовні це чорний глянець з матовими вставками на чашках, а ось торці оздоблені пластиком яскраво-червоного кольору, наче дизайнери начиталися Стендаля. З одного боку, начебто і по-молодіжному, з іншого боку, виглядає штучка дуже цільно, не муляє очей, сприймається цілком адекватно. Багато уваги було приділено начебто непомітним дрібницям. Ледве опуклі позначення кнопок молочного кольору, акуратно видавлені на чашках R і L, виїмка, в якій видно частину прокладеного кабелю, головки шурупчиків, які залишили на увазі, сам дизайн навушника, коли в коло вписано коло, потім ще один, в якому застосований інший матеріал, і ще один, у якому вписано логотип компанії. Про такі речі і кажуть – річ, неодмінно із знаком оклику. Навіть дужка зроблена хитро, в її конструкції використаний і досить жорсткий пластик, і тверда, але пружна гума (з неї ж зроблена гойдалка регулювання гучності). Крім цього, клавіші не стирчать, чашки постаралися зробити максимально плоскими, щоб не перетворювати користувача на кіборга-вбивцю-з-космосу. Нічого не стирчить, не випирає, не дзвенить – краса. Більше її рекомендується для спортзалу або фітнес-клубу, відмінне рішення для цих цілей, і звичайно просто для прогулянок. Амбушюри виконані поролоном, він досить міцний.

Зручність носіння:

Гарнітура чудово притискається до вух. Дужка, до речі, не впирається в потилицю, залишається не більший запас, ви цілком можете крутити головою без остраху, сидить пристрій міцно, струсити його не вийде, навіть стоячи на голові. Ну а в похідному положенні можна просто повісити BH-503 на шию, вона там відмінно тримається. Важить гарнітура 70 грамів, але на голові вага не відчувається, з цим все добре.

Управління:

Всі органи управління зосереджені на правій чашці, це цілком логічно для правшів і болісно для тих, хто користується виключно лівою рукою. По суті все цілком традиційно: на лицьовій частині знаходяться клавіші Play/Pause, Rew, FF, багатофункціональна кнопка. Вона включає та вимикає гарнітуру, дозволяє відповідати на виклик та виконує всі традиційні телефонні функції. Для переведення в режим очікування саме її необхідно натиснути та утримувати близько п'яти секунд, поки світловий індикатор, вписаний у коло з логотипом компанії та невидимий без підсвічування, не заблимає синім кольором. Загалом, до речі, є три кольори, це червоний, зелений, синій. Індикатор не сильно напружує, зроблено акуратно, відключити його не можна. Гойдалка регулювання гучності розміщена на торці, і «+» знаходиться у бойовому положенні майже у вусі, натискати його зовсім не складно. Розібратися з управлінням праці не становитиме жодного.

Живлення:

Виробник заявляє про можливість роботи в режимі розмови або прослуховування музики протягом 11 годин (на практиці не менше 9 годин), в режимі очікування гарнітура працює близько 210 годин. Використовується стандартне ЗУ із тонким роз'ємом, модель Nokia AC-5E, час повної зарядки складає близько двох годин.

Зв'язок із телефоном, якість звуку:

Поєднання гарнітури з пристроями досить швидке, код стандартний, це «0000». При поєднанні запитує про подальше автопідключення, рекомендується відповідати на нього позитивно, щоб потім пристрої, будучи включеними, самі знаходили один одного. Є і обсяг, і якась картинка, якість звуку на високому рівні якщо врахувати даний тип пристроїв на ринку. Гучності вистачає, її більш ніж достатньо. За допомогою BH-503 цілком непогано можна не тільки слухати музику, але й розмовляти телефоном, з співрозмовниками розмови абсолютно спокійні, без сильного підвищення голосу, питань про те, з якої бочки ведеться бесіда і так далі, не виникає :)

Багатоточкове з'єднання не підтримується (неможливо підключити до гарнітури відразу кілька пристроїв. Діапазон робочих температур для аксесуару - від 15C до +55C, так що взимку радиться носити гарнітуру під шапкою при сильних морозах, конструкція це дозволяє робити без шкоди для зовнішності.

Гарнітура підтримує Bluetooth 2.0 з EDR, такі профілі:

  • Headset Profile (HSP)
  • Handsfree Profile (HFP)
  • Advanced Audio Distribution Profile (A2DP)
  • Audio Video Remote Control Profile (AVRCP)

Висновки:

У BH-503, як це не було дивно, практично немає недоліків. Дизайн підійде і під молодіжний, і навіть під офісний одяг, вам нічого не заважає використовувати його з корпоративним комп'ютером або ноутбуком. Вам вона стане в нагоді і в спортзалі, і на відпочинку, і просто в житті. Крім того, не можна не відзначити «плоский» дизайн, те, як вона притиснута до голови, це правильно. Управління зручне, час роботи є прийнятним.