Перейти до основного вмісту

Браузер Safari на iPhone

Ні для кого не секрет, що сучасні телефони перестали робити суто те для чого вони призначалися спочатку (зателефонувати, прийняти дзвінок).

У них можна слухати музику, дивитися фільми, читати книги, грати іграшки користуватися інтернетом у будь-якому місці де є Wifi точка доступу, або ж інтернетом провайдера стільникового зв'язку, та багато іншого. У цій статті ми зупинимося на інтернеті і поговоримо про чудовий браузер Safari. Який нам надала компанія Apple для того, щоб ми могли не турбуватися про те який же браузер встановити. Safari перекочував на iOS з ОС Mac OS. Трохи видозмінився, але залишився так само гарний. Він підтримує як вертикальне так і горизонтальне положення iPhone, але в горизонтальному сторінці стають більш читабельними.

Браузер на iPhone

Давайте познайомимося з основними елементами управління Safari:

1. Адресний рядок. У ній ви вводите адресу сайту, наприклад, iok.com.ua за допомогою віртуальної QWERTY-клавіатури, яка з'явиться як тільки ви торкнетеся пальцем даного рядка.

2. Пошук. Стандартно пошук налаштований на пошукову систему Google, але якщо вона вас не влаштовує, ви можете змінити її в налаштуваннях браузера "Налаштування - Safari - Пошукова машина".

3. Робоча область. Ця область, яка відображатиме нудний сайт, перегортання сайту відбувається торканням пальця.

4. Вперед/Назад. Ці кнопки навігації допоможуть повернутися на сторінку, на якій ви вже були.

5. Центральна кнопка. У старих версіях iOS вона виглядала як плюс, зараз як стрілочка, натиснувши на неї, можна виконати ряд дій, таких як: додати сторінку в закладки, відправити посилання поштою і т.д.

6. Журнал закладок. Тут знаходяться всі збережені закладки.

7. Активні сторінки. Браузер Safari дозволяє переглядати до 8 сторінок. Перехід між нами здійснюється горизонтальним перегортанням цих сторінок.

До нашого більшого розчарування Safari не підтримує flash. Тому такі сайти не відкриватимуться. Але в усьому іншому це чудовий браузер.