Перейти до основного вмісту

Чому не люблять iPhone 5

Минулої статті, ми говорили про переваги iPhone 5, їх достатньо. Статтю можете почитати за цим посиланням . Але не будемо лукавити, звичайно ж, не обійшлося і без недоліків. І так недоліки iPhone 5, які на думку користувачів є найпомітнішими.

Відмова від Google Maps

Перший явний провал розробників Apple це їх стандартні карти. Вони сповнені неточностей, починаючи від неіснуючих островів, закінчуючи зникненням цілком існуючих міст. Це є недолік і сильний удар по репутації "Яблук". Але не забуватимемо що карти це все ж таки програмний продукт, а значить що це можна виправити, і вже до цього часу досить багато виправили, сподіватимемося що в майбутньому карти від Apple зможуть конкурувати з картами від Google.

Новий стандарт док-роз'єму Lightening

Тут, звичайно, спірне питання. З одного боку, новий роз'єм дуже зручний, практичний маленький, вміє підключатися з обох боків. З іншого ж. Дуже багатьом припало не до смаку, що їх iPhone 5 тепер не підходитиме до автомобільних зарядок, музичних центрів з док-станціями старого покоління.

Безліч неадаптованих додатків

В даному випадку, вина лежить не тільки на компанії Apple, а й від частини на розробниках програм для iPhone. Справа в тому, що параметри iPhone 5 при його розробці трималися в найсуворішому секреті. І результатом цього стало те, що фірми, що розробляють програми, не встигли переробити свій продукт на нові розміри екрану, і тому деякі програми та ігри виглядають на iPhone 5 трохи обрізано.

Нова технологія СІМ-карт - nano-SIM

Покупці iPhone 5 при придбанні гаджета зіткнулися з вирішуваною, але все-таки неприємною проблемою. iPhone 5 перейшов на технологію ультратонких SIM-карт nano-SIM. Коли в 2011 році вийшов iPhone 4, зі стандартом micro-SIM, то обрізати під нього пластиковий майданчик не становило жодних труднощів. Для стандарту nano-SIM видаленням пластику обійтися не вийде, доведеться ще й підрізати контактний майданчик, що збільшує шанс зіпсувати картку.

Не надійне покриття корпусу

Багато хто говорить, що iPhone 5, крім подовження корпусу, практично не зазнав жодних візуальних змін у порівнянні з 4 моделлю. Це не так. iPhone 5 має алюмінієву задню кришку, більш тонку передню панель, та скошені кути обідка. Саме ці скошені кути і викликали багато невдоволення у власників чорної моделі iPhone. Як виявилося, чорне покриття облазить, тим самим показуючи сріблястий алюмінієвий корпус.