Перейти до основного вмісту

Чи варто купувати Smart Cover для планшета iPad?

Революційний аксесуар обкладинка Smart Cover викликає багато суперечок про свої переваги та недоліки. Досі точаться розмови про необхідність чи марність цього простого, практичного та витонченого аксесуара.

Чохол Smart Cover для iPad вперше був представлений світу, самим Стівом Джобсом разом із анонсом першого iPad, більше схожий на обкладинку, ніж на чохол. Виготовлений самою компанією з Купертіно, аксесуар став найбільш затребуваним пристроєм для комп'ютерного планшета.

Сьогодні ми розглянемо чи варто купувати Смарткавер, наскільки він практичний та надійний.

Особливості конструкції та зовнішнього вигляду

Виготовлено дві оригінальні моделі Smart Cover - поліуретановий ($39) та шкіряний ($69) (зазначені офіційні ціни аксесуарів у США). Кожна модель представлена у п'яти кольорах.

Кріпиться аксесуар до планшета за допомогою вбудованих магнітів - це єдиний пристрій, з такою "фішкою". До того ж стильна обкладинка не лише захищає дисплей iPad, а може бути підставкою для зручного перегляду відео або друкування текстів.

Зсередини чохол покритий підкладкою з мікрофібри, яка очищає поверхню екрана від відбитків пальців та жирних розлучень. Ще одна унікальна функція, властива лише Smart Cover, дозволяє заощаджувати заряд батареї. При закритій обкладинці планшет занурюється в режим сну, при відкритій - починає працювати.

Коротко про недоліки обкладинки Smart Cover

Переваги модної обкладинки очевидні, а тепер поговоримо про недоліки розумного чохла.

  • Основний недолік полягає у відсутності захисту "спинки" планшета. Алюмінієвий корпус планшета потребує захисту від потертостей, при зіткненні з поверхнями та транспортуванням.
  • далі мова йтиме про акуратність. Яскраві, але світлі моделі Smart Cover, при тривалій роботі сильно забруднюються, але на радість, легко відпираються. Тільки з внутрішнього шару мікрофібри плями практично не виводяться.
  • Smart Cover значно збільшує вагу планшета, але швидко знімається за необхідності.
  • згодом виникають смужки на дисплеї планшеті від зіткнення з осередковою поверхнею обкладинки. Їх можна видалити за допомогою серветки з мікрофібри, якщо, при активному використанні, вони не перетворяться на подряпини, коли випадково між екраном і обкладинкою з'явиться пісок або, що або більше частинок пилу.

За підсумками, видно, що Smart Cover не такий ідеальний аксесуар, але його переваги беруть гору над недоліками, що підтверджується затребуваністю і популярністю чохла-обкладинки для iPad. І якщо поводитися з ним дбайливо та акуратно, довго прослужить, захищаючи улюблений планшет. iOK радить купити обкладинку Smart Cover для iPad плюс плівку на екран. Екран без подряпин та потертостей, це комфорт Вашої роботи та дозвілля.