Перейти до основного вмісту

Декілька корисних програм і налаштувань після jailbreak.

У цій статейці я розгляну парочку корисних додатків та налаштувань для Вашого дівайся, на якому попередньо було зроблено jailbreak. У Cydia є велика хмара різних корисних додатків та налаштувань для Вашого улюбленця (iPhone, iPod touch або iPad). Деякі з них можуть підійти і до інших девайсів, але я розглядатиму їх суворо на iPhone. Тепер дивимося, що ж за "твіки" для iPhone повинен знати кожен jailbreaker!

Winterboard

Winterboard потрібна Вам, якщо Ви хочете встановлювати теми оформлення для iPhone або просто змінювати інтерфейс його меню. Звичайно, теми можна встановлювати і без неї, але Winterboard набагато полегшить ваше життя. Як тільки Ви встановите Winterboard, пошукайте в Cydia теми та UI-твики (користувач інтерфейс налаштування, так би мовити), які Ви хотіли б встановити на телефон. Зручне в Winterboard це те, що навіть якщо Ви завантажили тему, але Вам, припустимо, не подобається звуки в ній, Ви можете легко завантажити sound pack, знову ж таки з Cydia, перевірити в ній і потім поставити поверх теми. Тим самим Ви перезапишіть початкові звуки цієї теми на нові, які Ви обрали. Це неймовірно сильна веСЧ :-), і вона дозволить Вам налаштовувати iPhone як завгодно!

SBSettings

SBSettings більшою мірою налаштування, а не програма. Вона дозволить Вам додавати іконки для швидкого доступу до Springboard. Ви просто натискаєте на статусбар (верхівка меню), і вікно, що випадає, покаже певні опції. Вона також покаже доступну пам'ять, що є зручною функцією. Налаштування відразу включає вбудовані іконки wifi, 3G, bluetooth, brightness (яскравість) і airplane mode (авіа режим). Я особисто користуюся SBSettings для збереження життя моєї батареї. Самі поміркуйте, набагато зручніше натиснути задіяти активатор SBSettings (повторюся, в моєму випадку це натискання на статусбар) і перемикати потрібні налаштування, ніж через "налаштування" шукати кожну опцію окремо і вимкнути її.

SBSettings також дозволяє ховати деякі програми, якими я ніколи не користуюся, наприклад, погода, компас і т.д. Звичайно ж, Ви потім зможете їх знайти, якщо вони знадобляться, вони просто будуть заховані. Існує також величезна кількість різних налаштувань і доповнень для SBSettings в Cydia, включаючи теми її оформлення.

Folder Enhancing Applications

Усім, хто має прошивку os 4.0 і вище, Apple надала можливість створювати свої папки. Але знов-таки, творці трохи обмежили нас, власників. Ми не можемо створювати "підпапки" і можемо закидати в папку лише 12 програм. У багатьох на їхньому яблуку встановлено 30 і більше ігор (у мене близько 40, наприклад), Це не зовсім зручно робити 5 папок тільки для ігор. Такі програми, як Folder Enhancer та Infinifolders намагаються вирішити цю проблему. Вони дають цю можливість створити "підпапки" всередині папки. Але не тільки це, вони також знімають той незручний ліміт на кількість додатків в одній папці. І, якщо я захочу, я легко створю собі підпапку. Всі мої іграшки лежать в одній папці, в ній я розділив їх за жанрами, наприклад РПГ, стратегії, екш і т.д. Folder Enhancer також дозволить поміняти шпалери у папці.

Text Message Replacement або Add-On Applications

Хоча і стандартна можливість перегляду повідомлень не виглядає кострубатою, їй все одно не вистачає трохи функціональності. Спробуйте такі програми, як BiteSMS, iRealSMS і QuickReply для SMS. Ці програми допомагають нам у тих випадках, в яких автори кинули нас напризволяще :-) Я особисто віддаю перевагу BiteSMS, але iReal теж підходящий вихід із ситуації.

Моє невдоволення у стандартному тексті викликає його яскравий вигляд. З таким додатком, як BiteSMS, я легким рухом можу викликати вікно швидкої відповіді. При цьому легко та швидко надіслати текст, без переривання мого робочого процесу. Коли я отримую смс, я дуже просто натискаю кнопку "відповісти" і відповідаю без входу до текстової програми. BiteSMS також можна налаштувати як Вам зручніше. Їх діапазон включає додавання такої опції, як відповісти, відкрити, зателефонувати, skype, видалити і ще багато інших.

BiteSMS та iRealSMS мають опцію показу картинки контакту в рядку з текстовим повідомленням. Я давно мрію, що Apple таки додадуть її. А поки вони думають, програми BiteSMS та iRealSMS надають ці функції.

А які програми Ви вважаєте потрібними?

Цей список непоганих програм, які варто спробувати кожному jailbreaker-у. Я впевнений, що багато хто має свій такий список, тому дайте нам про нього знати в коментарях! Підключайтесь!