Перейти до основного вмісту

Гарячий огляд новинки від Samsung - Galaxy S 4

За всі роки існування лінійки смартфонів Galaxy велася жорстока боротьба за звання "вбивці iPhone", але, мабуть, вона перейшла на щось більше. Сьогодні вже не правильно надавати не яблучним смартфонам раніше озвучений статус, бо на сьогоднішній день, як можна чіткіше простежуються основні відмінності, не даючи ринку смартфонів злитися в одно. Нью-Йорк, 14 березня 2013 року. Офіційно представлений "піковий" флагман сімейства Galaxy - Samsung Galaxy S 4.

Дизайн та габарити

Дизайн новинки став більш елегантним порівняно з Galaxy S 3 . Торці бічні набули більш мінімалістського вигляду, а рамка дисплея скоротилася до мінімуму. Досить тішить те, що Samsung призупинила розвиток "ідеї гігантизму", бо габарити пристрою практично залишилися на тому ж рівні, як і у флагмана попереднього покоління. Висота пристрою залишилася колишньою, а ширина, хоч і мінімально, але стала меншою на 0,8 мм :) До речі, Galaxy S 4 став тоншим за свого попередника на 0,7 мм :)

Головна кнопка пристрою набула симетричної форми. Всі верхні елементи (динамік, датчики, фронтальна камера) максимально ущільнилися вгору, вишикувавшись у лінію. Задній вигляд смартфона порадував - всі елементи камери побудовані в ряд по вертикалі, а динаміки отвори змістилося в нижню частину. Якби динамік, ще при цьому, розташувався рівно по середині, було б ідеально :) Але технологічно дане рішення не зовсім було можливо враховуючи більш ємний акумулятор. Змінилася текстура та принцип виготовлення зовнішніх матеріалів.

Попри всі відмінності четвертої версії від третьої, складається враження, що гуглофлагман став квадратнішим, нагадуючи друге покоління Galaxy S .

Технічні можливості

Як вже було сказано раніше, акумулятор став місткішим, а саме отримав ємність 2600 мА•год. Дисплей пристрою виріс до 4,99" і отримав розширення в 1920x1080 точок. Завдяки нехитрим розрахункам, зрозуміло, що піксельна щільність дисплея корейського смартфона зросла до 441 ppi. рішення, або програмне.

Міжнародна версія отримає процесор Exynos 5 Octa (4-ядерний, 1.8 ГГц) та графічний чіп PowerVR SGX 544MP3. Для окремих кількох ринків випущена ще одна версія флагмана, яка відрізнятиметься 4-ядерним процесором Qualcomm Snapdragon 600 (Krait 300) та графічними можливостями Adreno 320.

Обидві версії Galaxy S 4 оснащуються 2 Гб оперативної пам'яті модулем LTE. Головна камера "виросла" до 13-мегапікселів, а фронтальна – 2.1 Мп. Заявлено підтримку карт пам'яті microSD. На відміну від ринків продажу, смартфон буде відрізнятися за кількістю вбудованої пам'яті (16, 32 або 64 Гб).

Програмні особливості

Як і в попередній моделі, тут не обійшлося без "сильної" програмної складової компанії Samsung. На цей раз контроль над пристроєм отримав Android 4.2.2 Jelly Bean.

Програмна реалізація під назвою Dual Camera дасть можливість вести відео- та фотозйомку одночасно двома камерами. Режим камери Drama Shot дозволить зберегти Вам на згадку "живу дію" як цілу низку безперервно створених фотографій, а завдяки функції Sound & Shot, Ваші фотографії "оживуть" через прив'язку аудіопотоку.

Всім меломанам і не тільки компанія Samsung розробила музичну функцію Group Play, яка розшарить музику відразу на кілька пристроїв без зайвих налаштувань Wi-Fi або BlueTooth з'єднання.

Тепер не треба дбати про паузу. Поки Ви дивитеся улюблений фільм, функція Smart Pause дає можливість відстежувати погляд, автоматично зупиняючи його, якщо Ви відвернетеся від дисплея.

Досить цікавим нововведенням є функція Smart Scroll, що дозволяє активувати "повітряне" прокручування документів. А подібна функція Air View взагалі дозволить користувачеві керувати вмістом дисплея не торкаючись його. Для цього достатньо в сантиметрі від екрана виконати ту дію, яку Ви зазвичай виконуєте, торкаючись сенсорного дисплея. Функція Air Gesture спеціально розроблена для керування музичними програмами, інтернет-браузером та менеджером дзвінків.

Ще однією відмінністю корейського флагмана є підтримка інфрачервоного порту, завдяки чому, функція WatchON перетворить Ваш майбутній смартфон на справжній повноцінний пульт дистанційного керування.

Спеціальні аксесуари та початок продажів

Спеціально для SGS4 буде випущено ряд аксесуарів: кардіодатчик, ваги та, звичайно ж, бездротова зарядка. Чекайте на перші поставки Samsung Galaxy S 4 вже у квітні, як у чорному, так і білому корпусах ;)