Перейти до основного вмісту

Huawei обігнала Apple і планує у 2020 році випередити Samsung

Huawei стала помітним виробником у сфері мобільних пристроїв у 2010 році, тобто через три роки після виходу першого iPhone . Компанії знадобилося 8 років для того, щоб у 2018 році зайняти другий рядок рейтингу виробників.

Проте китайці націлені досягнення ще більш значних результатів. За заявою Річарда Ю (Richard Yu) в інтерв'ю CNBC, Huawei планує стати лідером ринку смартфонів у 2020 році, а у 2019 році здатна наздогнати Samsung. Найскладніше Huawei вдається конкурувати з корейцями на американському ринку (у Східній Європі популярність китайської компанії незаперечна)

Домогтися своїх планів Huawei збирається за допомогою реалізації 5G, гнучких смартфонів та AI. Особливу увагу виробник приділяє розвитку останнього напряму, оскільки пов'язані з просуванням супутніх пристроїв. Крім того, китайці активно займаються медіаконтентом: хмарними сервісами, музичними та відеосервісами (мало відомі за межами Китаю) та голосовим помічником. Передбачається, що деякі зі своїх інноваційних розробок Huawei покаже на лютневій MWC 2019.