Перейти до основного вмісту

Контактні лінзи проти Google Glass

Не всім підходять окуляри, тому що вони можуть викликати дискомфорт від носіння, та й вони габаритні. Тому один із розробників Google Glass спільно з інженерами компанії Samsung працює над проектом комп'ютерних контактних лінз.

Деталі

На даний момент вже готові прототипи даних лінз, які виготовлені із надгнучких матеріалів. Прозорі електроди мають опір 33 ома на квадрат, що в порівнянні з аналогами істотно нижче. Опір низький досягається за рахунок розміщення провідників - розміщені вони між двома шарами графену. До речі, розробку керує інженер-хімік Джанг-Юнг Парк.

При низькій температурі інженери наносять графен-срібні провідники на лінзу, що обертає, після чого встановлюється світлодіод. Як такого екрана у них немає: використовується лише один світлодіод. Лінзи вже були випробувані на тваринах і ніяких побічних ефектів, або відхилень виявлено не було. Подібні високотехнологічні лінзи давно використовуються у медицині. Наприклад, одна швейцарська фірма Sensimed завдяки їм може постійно спостерігати за пацієнтами, збирати аналізи із слізних залоз.

Перед Джанг-Юнг Парком стоїть безліч невирішених завдань: як здійснити живлення лінз, розробити надтонкий прозорий дисплей, яким чином на футуристичну контактну лінзу надходитиме інформація і де її необхідно буде зберігати.