Перейти до основного вмісту

Критика та похвала у бік Apple iPhone 5

Переможна хода iPhone 5 планетою впевнено триває. Інтерес до нового яблучного продукту захопив уже країни другої хвилі. Тонкий, легкий, витончений смартфрн в алюмінієво-скляній оболонці нікого не залишає байдужим. Незважаючи на більшість позитивних відгуків, пильний погляд критиків виявив і низку недоліків п'ятого яблучного смартфона.

Популярне видання Bagnet підсумувало різні думки та опублікувало статтю під назвою «10 причин любити та ненавидіти iPhone 5».

Почнемо з переваг Apple iPhone 5

Гідність 1: iPhone 5 напрочуд швидкий.

Процесор iPhone 5 неймовірно швидкий - найпродуктивніший пристрій серед усіх мобільних планшетів та смартфонів, що є на ринку. iPhone 5 вдвічі швидше, випущеного в 2011 році, моделі iPhone 4S. Новинка здатна швидше працювати в мережах LTE, четвертого покоління і в мережах покоління 3G. Наприклад, повідомлення по електронній поті доходять втричі швидше ніж в iPhone 4S.

2: iPhone 5 неймовірно міцний і легкий

Корпус iPhone 5 виконаний зі шматка цілісного алюмінію, що має міцні протиударні властивості, здатні захистити екран пристрою. Якщо раптом смартфон випаде із рук unibody-корпус захистить його від удару. iPhone 5 помітно легший за попередні моделі, його вага 112 гр, виглядає він витонченіше, його зручніше тримати в руках.

Гідність 3: Короткий дизайн

Стильний дизайн iPhone 5 можна назвати верхом досконалості. Чисті лінії, лаконічний стиль, вишукана фактура викликають замилування новинкою. Монолітний сплав алюмінію та скла, захищають весь крихкий вміст розумного пристрою. Телефон виглядає елегантно та стильно. Тут не посперечаєшся.

Перевага 4: Дуже зручний розмір дисплея

Багато в чому 4 дюймовий розмір діагоналі дисплея зумовило використання нових програм. Вони дозволяють повністю розкрити переваги нового сматрфона та його графічну міць. Велика діагональ дозволяє набагато зручніше використовувати контент. Читати електронні книги, дивитися фільми та фотографії, веб-серфінг та багато інших програм виглядають набагато виграшніше на збільшеній діагоналі екрану.

Перевага 5: Збільшився час автономної роботи

При інтенсивній роботі iPhone 5 до кінця дня зберігає 30% заряду акумулятора. Це не прості слова, а факти з досвіду користувачів. .

Тепер перейдемо до недоліків.

Недолік 1: Стандартні карти

Відверта недоробка інженерів картографічного сервісу: карти містять недоліки та помилки, залишає бажати кращого та тривимірне покриття. Але Apple вже вжила заходів та продемонструвала новий картографічний сервіс, який усуває перераховані недоліки.

- Справа лише у часі. Плюс Ви завжди можете встановити стандартні карти Google. Мінус можна викреслити.

Недолік 2: Док-роз'єм Lightning

Не стандартний док-роз'єм нового типу Lightning, що використовується в iPhone 5, викликає багато незручностей.

Універсальність продуктів Apple була звичною для споживачів, а тепер необхідно купувати адаптер для автомобіля і для підключення до всіх можливих пристроїв – акустичних систем, музичних центрів та іншої техніки.

- Але дозвольте знову захистити смартфон. Новий док – це не дати моді. Він дуже зручний у використанні, тому що вставляється у пристрій будь-якою стороною. Плюс через деякий час всі пристрої від яблучної компанії перейдуть на новий стандарт зарядки, і про цей пункт ми забудемо.

Недолік 3: Неадаптовані програми

Розробники програм для iOS поспішили і не встигли переробити свої програми під параметри нового смартфона iPhone 5, які трималися в найсуворішому секреті. Тепер перегляд щоденників, ігор та іншого софту, на великому екрані виглядають обрізано.

- Дайте Apple 1-2 місяці, і все буде виправлено.

Недолік 4: Робота операторів та нові картки nano-SIM

Новий iPhone 5 передбачає ультракомпактний варіант SIM-карток, названий nano-SIM. Для цього необхідно зменшити стандартний розмір SIM-карти для раціонального використання внутрішньої площі смартфона. Виникла труднощі при обрізанні та зменшенні товщини micro-SIM карти для попередніх моделей. Таким чином, iPhone 5 поступово перейде на новий, компактний варіант карт, втім як і було з виходом iPhone 4 . Щодо операторів мобільного зв'язку, то вони не мають можливості використовувати повну міць нового смартфона. Бази даних та голосові послуги працюють не на рівні можливостей нового девайсу.

– Хіба це мінус? Для України та Росії зовсім не актуально. Картки продаються майже в усіх салонах мобільних операторів. Плюс, iOK може допомогти обрізати картку.

Брак 5: Новий матеріал корпусу

Застосування цільного шматка алюмінію та відмова від скла на задній панелі, зумовили зміну дизайну бічних граней смартфона. Їх вирішили виготовити дещо скошеними. Це додало витонченості та оригінальності нової моделі, але в цих місцях фарба на чорних моделях стирається і крізь неї просвічує алюміній.

- Рішення проблеми? Купити чохол для iPhone 5 .