Перейти до основного вмісту

KUBI + iPad: Роботизований iPad

Дуже затребуваною США останнім часом стала технологія імітації присутності людини у приміщенні у вигляді використання планшета. Популярність нового покоління відеоконференцзв'язку, яке забезпечує досить природні умови спілкування, вже підбирається і до нас :)

Принцип роботи

KUBI підходить, як для iPad старшої лінійки , так і для iPad mini . Ця роботизована система відтворює рухи мімічних м'язів, аудіо/відео-сигнали досить чітко синхронізовані. На початку сеансу відеозв'язку користувач має можливість дистанційно керувати платформою, змінюючи кут нахилу та поворот гаджета до 300 і 90 градусів відповідно, щоб побачити все, що для нього буде необхідно. Програмна частина пристрою підтримує ОС iOS та Android. Своєю появою на світ KUBI завдячує японській компанії Revolve Robotics.

Висновки та вартість

Цю платформу ніяк не можна назвати цілком повноцінним роботом, оскільки немає можливості переміщатися в просторі, проте можливість повороту та нахилу істотно піднімає рівень комфорту та ефективності при спілкуванні з відеозв'язку. Запланована ціна гаджета встановлена у розмірі $250.