Перейти до основного вмісту

Магічна кишенькова клавіатура Magic Cube

Чи хотілося вам мати з собою повнорозмірну клавіатуру і в той же час, щоб місця вона займала не більше портативної колонки до смартфона? Тепер у вас така можливість є разом із клавіатурою Magic Cube від компанії Celluon. Може здатися, що показано помилкове фото, але повертайте, це не так.

Механізм роботи

Для функціонування пристрою використовується лазерний проектор, оптичний сенсор, генератор інфрачервоного поля. Механізм роботи досить простий: генератор інфрачервоного поля виводить його на поверхню, при перетині цього поля лазерним проектором здійснюється свічення контурів клавіатури і написів клавіш згідно з встановленим в проектор трафарету, а зчитування і перетворення торкання ділянок в натиснені клавіші виконує оптичний сенсор.

Включається цей пристрій механічним повзунком, після чого відповідно на поверхні з'являється проекційна клавіатура за описаним вище механізмом роботи. Передбачено роботу від батарейки (3 години) та через кабель стандарту miniUSB. З'єднання відбувається за допомогою стандарту бездротового зв'язку BlueTooth у двох різних режимах – SPP або HID. Перший вимагає драйвера і не працює під iOS, але дозволяє одночасно підключити кілька пристроїв; другий не вимагає додаткових драйверів, працює з усіма операційними системами, але має обмеження в один підключений пристрій під час роботи.

Ціна в Україні

Magic Cube можна придбати в Україні за середньою ціною за 2 тисячі гривень. Можливо вартість завелика, але деякі гіки вже встигли стати власниками цієї незвичайної клавіатури. Ті кого ціна не радує можуть почекати, поки якийсь великий ретейлер налагодить поставку великими партіями, внаслідок чого ціна істотно знизиться.