Перейти до основного вмісту

Музей Apple у Москві

У цій статті ми спробуємо зробити віртуальну екскурсію музеєм техніки Apple. Андрій Антонов, засновник та власник музею, почав збирати експонати ще у дев'яностих. Він працював тоді у фірмі DPI, в якій у 1997 році проходила акція, принеси старий Макінтош та отримай знижку на новий. Потім він лагодив поламану техніку і в такий спосіб поповнював запаси майбутнього музею. Спочатку це було просто хобі, але з часом, коли техніки було вже дуже багато вирішили створити музей Apple.

Я впевнений, що кожен з власників iPhone хотів би побачити весь шлях компанії до створення революційного продукту.

Почнемо наш шлях

І так заходимо ми в будинок номер 16, провулок Пестовський, ст. M. "Таганська" або "Марксистська", місто Москва.

Можна поспілкуватися з Андрієм Антоновим, дуже позитивний та доброзичливий чоловік.

У музеї Ви можете побачити майже всі експонати коли-небудь випускаються компанією Apple, багато журналів, книг і брошур пов'язаних для легендарних засновників Стіва Джобса і Стіва Возняка, різноманітних сувенірів та брюнечок з атрибутикою компанії.

Перший зліт компанії Apple був через цей комп'ютер Apple II. Він зробив Джобсв мільйонером.

Apple випускала багато товарів зі своїм брендом, просто не всі прижилися та знайшли визнання у народі. Зараз ми знаємо лише iPhone, iPad, iPod. Але насправді було багато спроб завоювання ринку техніки. На цьому фото ми бачився навіть факс Епл.

Перші кольорові екрани були заслугою Apple. "Комп'ютер має бути у кожному будинку" - говорив Стів Джобс. У той час ці обчислювальні мастини займали цілі кімнати і їх могли дозволити лише великі бізнесмени або державні установи.

Один із перших мобільних комп'ютерів, попередники ноутбуків були такими.

Перша мишка Apple була однією кнопкою. Проект створення миші був скопійований Джобсом у компанії Xerox, на той час набагато серйознішою за Apple. Але час розставляє все на свої місця. Ера Xerox вже минула, Apple зараз на коні.

Джойстики теж випускалися яблучною компанією, але незабаром проект закрили. Apple намагалася концентруватися на продуктах, які виходили краще.

Джобс завжди намагався робити чудові продукти для творчих людей, не дарма серед художників, музикантів і діджеїв найпопулярніший Mac. На малюнку ми бачимо графічний малюнок.

Перший Макінтош.

Для нас зараз дико дивитися на такі, можна сказати до історичних гаджетів, але свого часу вони перевертали всю індустрію.

Наприкінці дев'яностих була дуже популярна така клавіатура, що розкладається, але як склалося історично не така вона і була зручною.

Спеціпльне доповнення для бухгалтерів, щоб було зручніше працювати з цифрами.

Довга лінійка ноутбуків, в основному всі вони були випущені під час роботи Джобса в компанії Next. Нічого особливого, дизайн як у всіх.

Комп'ютер з коліщатком, замість тачпада.

Apple завжди намагалася випускати повноцінний продукт. Все вбудовано, купивши такий комп'ютер, Вам не потрібно думати, що ще докупити.

Ігрові приставки Apple. Дуже рідкісний експонат. Сам проект був провальний і було випущено дуже мало екземплярів.

Можна побачити і навіть пограти Супер Маріо на Макінтоші.

Прорив у індустрії іграшок справила гра Prince Persia. Для початку гра задусівала тільки для маків, але потім її зробили для інших систем.

Перший кишеньковий комп'ютер від Apple. Як він не досконалий в порівнянні з iPad. :)

Багато продуктів робилося у прозорому корпусі для співробітників Apple, а потім ця тенденція стала попуоярною.

Фотоапарат Apple теж не був успішним проектом.

Перший iPod, вибух у музичній індустрії. Акції Apple летять нагору з надзвичайною швидкістю, акціонери прокинулися мільйонерами після презентації плеєри.

На даний момент у музеї ще багато експонатів лежать у ящиках, бо місця не вистачає. Планується переїзд у найбільш підходяще приміщення.

Ексклюзивний ремінь. Було випущено дуже мало, і копій поки що немає на ринку.

Усього було зроблено 30 штук таких очок для корпоративу Apple. Дуже ексклюзивна річ.