Перейти до основного вмісту

Невидимі кнопки: новий патент Apple

Нещодавно компанія Apple подала в чергове заявку на досить незвичайний патент, який дасть можливість наділяти майбутні яблучні пристрої невидимими кнопками. Всі подробиці можете дізнатися, прочитавши цю статтю.

Деталі заявки

Патент за даною заявкою було видано в бюро патентів та торгових марок США. Документ називається "Зниклі кнопки або слайдери". У ньому описаний принцип роботи невидимих кнопок (слайдерів), які виступають елементами сенсорного керування та можуть бути розміщені у будь-якій частині поверхні пристрою . Дані кнопки являють собою мікроскопічні отвори, які неможливо буде побачити неозброєним оком, але здатні пропускати світло. Згідно з патентом, отвори мають форму конуса, завдяки чому зможуть пропускати максимально можливу кількість світла. Також можуть бути задіяні лінзи для створення спрямованого чи розсіяного світла.

Компанія Apple у майбутньому зможе створювати більш тонкі пристрої, наділяти їх кнопками, які відображатимуться лише тоді, коли будуть необхідні. При цьому можна буде не жертвувати функціональністю.