Перейти до основного вмісту

Незвичайний чохол-трансформер зробить iPhone та Galaxy модульними - MWC 2018

На MWC 2018 не представлений не один модульний смартфон, проте розробники стартапу Vibes Modular показали на виставці інноваційний чохол для iPhone та флагманських смартфонів Galaxy з можливістю приєднання аксесуарів.

Модульна система Roxon від Vibes Modular є важким бампером Baserox з (поки що) двома модулями, які кріпляться до задньої поверхні. Це портативний динамік Vibrox з власною батареєю, розрахованою на 12 годин трансляції музики, а також вбудованим мікрофоном для телефонних розмов. Вуглецеве волокно, з якого виготовлено верхню панель аксесуара, забезпечує водозахист стандарту IPx7. Маючи бездротову технологію, Vibrox здатний працювати окремо від чохла.

Другий модуль – батарея Voltrox з вмонтованим коротким кабелем з необхідним конектором (Lightning, Micro USB або Type-C), здатним діставати до порту живлення. При необхідності підзарядки користувач може підключити Voltrox до смартфону. Модуль-акумулятор здатний до трьох разів зарядити апарат, а роз'єм Micro USB можна використовувати для заряджання другого пристрою (ймовірно через OTG).

Заявлено сумісність із 30 моделями смартфонів. Однак, на презентації йшлося про iPhone 6, Galaxy S7 Edge і нові покоління Apple і Samsung.

Вартість самого чохла від Vibes Modular – 40 доларів, колонки – 100 доларів, потужного акумулятора – 200 доларів. Чохол-трансформер припаде до смаку фанатам захисту телефону, захопленим меломанам, а також користувачам, що заряджають смартфон кілька разів на день. Дизайн аксесуара дуже не однозначний, а його ідея дуже цікава.

На сучасному ринку пропонуються тільки модульні смартфони Motorola (крім Essential з модулем-камерою). Таким чином, з'явилася можливість зробити за допомогою чохла модульний варіант зі смартфона іншої марки. Не виключено, що незабаром, хтось представить і більш витончений чохол, ніж проект Vibes Modular.