Перейти до основного вмісту

Nokia Lumia 925: Напівметалева Lumia

Не дивлячись на плачевну ситуацію компанії Nokia, її продукти лінійки Lumia дуже продумані та технологічні. Останнім флагманом сьогодні вважається Nokia Lumia 925, який позбавлений деяких недоліків попереднього лідера на мобільній ОС Windows Phone 8.

Продажі та ціна

Продажі напівметалевого смартфону розпочнуться в Європі та Китаї на початку літа 2013 року. Ціна на ринках Європи буде на рівні $609, а ось якими будуть ціни на решті ринків світу, поки що не відомо. Продажами займуться: T-mobile (Європа/США), Vodafone Group (Європа), China Mobile (Китай), China Unicom (Китай).

Дизайн та габарити

Дизайн новинки став більш продуманим та витонченим у порівнянні з попереднім флагманом. На жаль, смартфон не виконаний повністю із металу. Метал присутній лише у рамці смартфона, а задня панель залишилася полікарбонатною. Пристрій схуд до 8,5 мм і відповідно скинув вагу (139 грамів).

Характеристики

З технічних характеристик відомо, що Nokia Lumia 925 отримала таку ж за роздільною здатністю камеру PureView (8.7 мегапікселя), як 920-а, тільки більш просунуту в технологічному плані. Фронтальна камера має 1.2-мегапіксельний сенсор. Серцем смартфона став процесор Qualcomm Snapdragon S4 (1,5 ГГц). Оперативна та внутрішня пам'ять пристрою, 1 та 16 гігабайт відповідно. Добре, але смартфон не буде оснащуватися з більш ємною пам'яттю, принаймні на перший час. Дисплей практично не змінився, залишився той же розмір і розширення, як Nokia Lumia 920, тільки якість картинки зросла. Як і раніше, дана Lumia буде підтримувати бездротову зарядку за допомогою різноманітних аксесуарів .