Перейти до основного вмісту

Огляд iOS-ігри Shaun the Sheep - Home Sheep Home 2 Lite

У даній статті йтиметься про полегшений другий реаліз раніше популярної аркадної головоломки "Home Sheep Home". Цей ігровий додаток отримав подвійну назву, але залишився вірним попередньому стилю!

Інформація iTunes

Назва: Shaun the Sheep -- Home Sheep Home 2 Lite
Видавець: Chillingo Ltd
Підтримка: iPhone , iPad, iPod Touch
Сумісність: iOS 3.1 або вище
Вартість: безкоштовно
Варіації: Shaun the Sheep -- Home Sheep Home 2

Управління

Цей ігровий додаток має керування лише за допомогою сенсорного дисплея . Тут не задіяні жодні інші датчики, вбудовані в яблучний пристрій. Для вибору персонажа слід натиснути на його аватарку у верхньому правому кутку дисплея, а для переміщення служать кнопки розташовані в нижній частині дисплея (вліво, вправо, вгору). Погодьтеся, тут усе досить зрозуміло та просто.

Графічне виконання

Графіка гри виконана в мультиплікаційному стилі, навіть трохи "повітряному", тому що тут панують світлі тони і не дуже чіткі лінії. Цей неповторний стиль, переданий художником-дизайнером, прийде багатьом до душі, хто вирішить зіграти в "Shaun the Sheep - Home Sheep Home 2 Lite".

Фізика ігрового процесу

Жодних вад тут немає, все працює правдоподібно і чітко. Так, звичайно, складних фізичних розрахунків немає, оскільки специфіка самої гри цього не вимагає.

Звуковий супровід

Те, як оформлений звуковий супровід, особисто автору даного огляду дуже сподобалося: добре поєднується з графічним виконанням! Фонова музика присутня тільки на початку та наприкінці рівнів, підкреслюючи кумедність гри. Звукові ефекти виконані на славу: чудове звукове виконання головних героїв та звуків природи, нічого зайвого!

Ігровий процес

Суть гри досить проста - необхідно пройти кожній овочці (великій, середній і маленькій) всі перешкоди від початку до кінця кімнати рівня. Досить часто зустрічаються моменти, коли овцям необхідно взаємодіяти задля досягнення загального успіху. Рівні опрацьовані досить цікаво.

У грі передбачена система підказок, яку можна викликати, вибравши кнопку "?", яка розміщена на дисплеї у верхньому лівому кутку. Тут не стали виносити в окреме меню такі установки, як повернення в головне меню і дострокове перегравання поточного рівня. Всі потрібні кнопки розміщені у верхньому лівому куті дисплея та одночасно доступні під час гри.

Меню та налаштування

Меню анімоване та повністю збігається із загальним ігровим стилем. Воно дозволяє або розпочати ігровий процес, вибравши потрібний рівень, або дізнатися додаткову інформацію у вигляді версії ігрової програми та нюансів ліцензії. У грі передбачений тренувальний рівень, завдяки чому можна швидко увійти в курс гри та успішно розпочати свої пригоди за барвистими рівнями. На жаль, доступна тільки одна компанія з декількох рівнів. Всі інші, більш цікаві, можна відкрити купивши повну версію цієї гри - "Shaun the Sheep - Home Sheep Home 2".

Висновки

Гра вийшла досить цікавою та забавною, у неї просто приємно грати :) Ніякої халтури не відчувається. Звичайно, мінусом є мала кількість рівнів "з коробки". Але багато чудових ігор під iOS далеко не завжди безкоштовні і нечасто мають об'ємні полегшені версії для ознайомлення.