Перейти до основного вмісту

Огляд iPhone 5C: Технічні характеристики

Говорити про технічні характеристики iPhone 5C довго немає сенсу, на відміну від iPhone 5S, бо він практично повністю повторює iPhone 5. Хоча маленькими, але приємними нововведеннями компанія Apple наділила свій смартфон.

Подробиці про технічні характеристики iPhone 5C

Спершу коротко пройдемося за характеристиками, які вже знайомі власникам iPhone 5. Дисплей розміром 4 дюйми, матриця його виконана за технологією IPS, роздільна здатність в 1136x640 пікселів, 16 млн кольорів і звичайно ж він сенсорний ємнісного типу. Процесор Apple A6 з двома ядрами Swift і з тактовою частотою в 1.3 ГГц. Інтегрованим відеоприскорювачем є PowerVR SGX543MP3. Оперативну пам'ять iPhone 5C отримав 1 Гб. Все та ж 8 МП камера з автофокусом, можливістю запису відео 1080p і LED-підсвічуванням. Серед роз'ємів є Lightning і 3.5 мм аудіороз'єм. Набір датчиків та модулів наступний: Bluetooth 4.0, Wi-Fi, GPS+GLONASS, датчик освітленості, акселерометр та гіроскоп.

При зміні корпусу трохи змінилися габарити. Смартфон має такі розміри: 124x59x9 мм. На загальний подив, iPhone 5C вийшов трохи важчим (132 грам) свого старшого брата. Камера фронтальна має все ті ж 1.2 мегапікселі, але якісно стала кращою. У даному яблучному смартфоні присутній новий модуль LTE, завдяки чому iOS-пристрій отримала ширший частотний діапазон у порівнянні з iPhone 5. На жаль, Apple порахувала, що 64-гігабайтна версія буде зайвою в модельному ряді, тому доступний iPhone 5C лише в 16/32. -гігабайтних варіантах. Місткість акумулятора виросла на 5% і тепер вона дорівнює 1510 мАг.

Можливо, iPhone 5C за технічними характеристиками не став "проривом", але яблучна компанія цього не ставила за мету, адже в запасі у неї є ще iPhone 5S . За ті, кому дуже сподобалися смартфони лінійки Nokia Lumia, можуть бути цілком задоволені.