Перейти до основного вмісту

Огляд OS X 10.9 Mavericks Beta 1: Safari

За заявою компанії Apple нова версія інтернет браузера Safari, випущена у складі нової OS X, стала більш спритною та енергоефективною. Щодо оформлення, то і тут дісталося від нових дизайнерів. Все дуже якось просто, немає і натяку на тривимірність та реалістичність.

Закладки та Список для читання

Закладки та список для читання об'єднані в єдину бічну панель, але в той же час відділені інформаційно один від одного. Трохи змінився принцип роботи зі списком для читання. Тепер не потрібно постійно перемикатися на окремий матеріал, бо існує функція вічного прокручування. Коли ви доходите до кінця однієї відкладеної інтернет-сторінки, відразу ж з'являється заголовок другої і так далі. Досить зручна функція, яка дозволяє візуально поєднати всі відкладені матеріали для читання воєдино.

Збережені паролі та Блокуючих плагінів

Говорячи про Safari, слід згадати про ще одну особливість, яка стосується збережених паролів користувача. Справа в тому, що тепер їх можна за допомогою iCloud синхронізувати між вашими iOS-пристроями та OSX-пристроями . Цього чекали багато користувачів, це все ж таки стало дійсністю. У Safri також з'явився вбудований блокувальник плагінів, який при необхідності спрацьовує економії батареї.