Перейти до основного вмісту

Огляд віртуальної клавіатури для iPhone

Віртуальна клавіатура QWERTY стала невід'ємною частиною iOS. Вона зручна, практична, добре підлаштовується. Звичайно, як тільки ви перейшли на iPhone, вам буде не звично, особливо якщо до яблучного смартфона ви використовували кнопковий варіант. Але з часом ви зрозумієте та оціните всі переваги клавіатури. У моменти набору на ній розумієш, що умільці з компанії Apple дійсно думали в першу чергу про користувача, коли створювали її.

Не будемо довго розхвалювати її, а краще перейдемо до опису функціоналу.

QWERTY клавіатура на iPhone

1. Клавіша Shift - робить першу літеру великою, подвійне натискання включає режим caps lock, і всі літери будуть вводитися великими ( Параметри – Основні – Клавіатура – Включити Caps Lock ).

2. Клавіша виклику цифр та знаків.

3. Додаткові знаки.

4. Мова введення. Тут є розкладки які можна налаштувати в ( Налаштування – Основні – Клавіатура – Міжнар. клавіатури ).

5. Призначення клавіші пробіл знають усі, але в iPhone подвійне натискання по цій клавіші ставить крапку після тексту ( Параметри – Основні – Клавіатура, включений режим – Швидкої клавіші «.» ).

6. Введення (Enter) – переведення курсору на наступний рядок.

7. Backspace – видаляє текст ліворуч від курсору.

На закінчення можемо сказати, що найзручніше віртуальною клавіатурою користуватися при горизонтальному розміщенні екрана. Тоді клавіші будуть більшими, що помітно позначиться на швидкості набору, і виключить влучення пальцем на сусідню літеру.