Перейти до основного вмісту

Порівняння Amazon Kindle FireHD та iPad Mini

Конкуренція на ринку мобільних продуктів стає все жорсткішим з кожним днем. Кожна компанія яка випускає на ринок свою продукцію всіма силами намагається показати що вона краща за інших, або краща за основного конкурента. Ми бачили незрозумілу рекламу порівняння Samsung Galaxy S3 і iPhone 5, в яких корейський гігант показав порівняльну таблицю нікому не потрібних переваг свого флагмана з флагманом компанії Apple.

Щось схоже спробувала зробити американська компанія Amazon. Вони прямо на головній сторінці свого сайту виставили картинку в якій фігурують ті переваги, в яких Kindle Fire HD в тій чи іншій мірі обходить планшет від Apple.

Більше можливостей за менші гроші

Це порівняння проходило під слоганом "Набагато більше за набагато менше". тобто Kindle Fire HD за менші гроші може надати вам більше. Що ж більше давайте подумаємо. Амазон заявляє, що за менші гроші ви отримуєте екран із щільністю пікселів на 30% більше, ніж Mini. Також у kindle є стереодинаміки, чим не може похвалитися iPad Mini, і бездротовий MIMO Wi-Fi модуль. При цьому він дешевше ніж гаджет від Apple на 130 доларів.

Kindle Fire HD має 7.0 дюймовий дисплей порівняно з 7.9 iPad Mini. І при цьому роздільна здатність у першого 1280х800 у другого 1024х768. Кількість пікселів на дюйм дорівнює 216 і 163. Час автономної роботи у Fire на 1 годину довше, 11 проти 10-ти.

Обидва планшети оснащуються 16 гігабайтами вбудованої флеш-пам'яті. Планшет від Kindle коштує 199 $, а iPad Mini -399 $. Правда, компанія Amazon при рекламі свого дітища нічого не сказала про те, що iPad має 2 камери а не одну, і вага у Fire 395г проти 312. Також iPad Mini тонше на 3мм. І головна перевага iPad є в тому, що Fire не має доступу до 250 000 оптимізованих під екран додатків як у Mini.